Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кабмін відновив повноваження податкової міліції

Державна фіскальна служба до утворення Бюро фінансових розслідувань має повний доступ до реєстру фізичних осіб — платників податків, інших реєстрів, банків і баз даних.

Економічна правда

Кабмін відновив повноваження податкової міліції

Про це йдеться у постанові № 846 від 25 вересня

Кабінет міністрів тимчасово відновив повноваження податкової міліції в Державній фіскальній службі, передає «Економічна правда».

Повноваження податкової міліції залишатимуться в ДФС до створення нового Бюро фінансових розслідувань.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, нове Бюро фінансових розслідувань після ухвалення Радою буде створюватися як новий орган і всі співробітники будуть набиратися на конкурсних засадах.

Ці місяці податкова міліція продовжить виконувати свою роботу разом зі іншими правоохоронними органам і митницею, які перед нею стоять і не будуть втрачені поточні справи щодо конвертаційних центрів, нелегальних операцій з підакцизними товарами та спільних операцій.

«Тому немає ніякого сенсу зараз переводити в рамках реорганізації частину податкової міліції в Нову ДПС без конкурсів, щоб через 4 місяці знову переводити чи звільняти», – пояснила вона.

В той же час, розповідає міністр, ці місяці податкова міліція продовжить виконувати свою роботу разом зі іншими правоохоронними органам і митницею, які перед нею стоять і не будуть втрачені поточні справи щодо конвертаційних центрів, нелегальних операцій з підакцизними товарами та спільних операцій.

Telegram Channel