Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ірина Геращенко: «Генпрокурор має пояснити – він є «людиною президента» чи правосуддя»

Співголова фракції ЄС Ірина Геращенко вимагає викликати міністра МЗС Вадима Пристайка та Генпрокурора Руслана Рябошапку у Верховну Раду для пояснень. Фракція також вимагає відновити день уряду у парламенті.

ЄС.

Ірина Геращенко: «Генпрокурор має пояснити – він є «людиною президента» чи правосуддя»

Фракція «Європейська Солідарність» ініціює запрошення до Верховної Ради міністра закордонних справ Вадима Пристайка та генерального прокурора Руслана Рябошапку для пояснення ситуації, зокрема, щодо переговорів Зеленського з Трампом, а також для пошуку механізмів збереження анти путінської коаліції в світі

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час виступу на Погоджувальній раді.

«Європейська Солідарність» так само як вся країна, і весь світ уважно слідкували за першим візитом президента Зеленського на 74-ту сесію ГА ООН. Безумовно, ми вітаємо те, що під час виступу з цієї найвищої світової трибуни президент Зеленський називав Росію країною-агресором, згадав трагічну долю нашого героя Василя Сліпака, вбитого російськими найманцями, але, на жаль, цей достойний виступ був перекреслений тим скандалом, який розгорнувся навколо телефонної розмови президентів двох країн і чітко засвідчив, як довго можна формувати антипутінську коаліцію в світі і як кількома некомпетентними, непродуманими фразами можна багато речей перекреслити.

«Поки у Вашингтоні сварка через Україну, Путін усміхається». Такий заголовок у The Wall Street Journal є, мабуть, найбільш м’який і відображує ту ситуацію, яка сьогодні утворилася в міжнародних медіа стосовно цього скандалу

«Поки у Вашингтоні сварка через Україну, Путін усміхається». Такий заголовок у The Wall Street Journal є, мабуть, найбільш м’який і відображує ту ситуацію, яка сьогодні утворилася в міжнародних медіа стосовно цього скандалу», - сказала Геращенко.

За її словами, «Європейська Солідарність» вважає, що на сьогодні всі разом, – влада і опозиція, офіс президента, МЗС, парламент мають докласти максимум зусиль, щоб не просто зупинити цей скандал, а й «розрулити» його для того, щоб не залишалося образи партнерів України по ЄС, по нормандському формату, для того, щоб владі вдалося зберегти двопартійну підтримку в США, а це те, над чим так довго працювала команда Петра Порошенка.

Я вважаю, що було б непогано, щоб ми могли задати генпрокурору питання стосовно перехідного правосуддя, а він говорив, що працює над цим.

«Ми вважаємо, що важливо ініціювати запрошення до Верховної Ради міністра закордонних справ Вадима Пристайка, для того, щоб з перших вуст почути бачення не тільки виходу з цієї ситуації, а й мінського, нормандського форматів. Так само і генерального прокурора Руслана Рябошапку, тому що у суспільстві виникає багато запитань, що ж за реформи відбуваються в новій команді, коли ми маємо серйозне посилення через законодавство офісу генпрокурора і «100 свого генпрокурора».

Я вважаю, що було б непогано, щоб ми могли задати генпрокурору питання стосовно перехідного правосуддя, а він говорив, що працює над цим. Це дуже важлива тема, до якої має бути причетний парламент, в контексті врегулювання війни на Донбасі», – наголосила Геращенко.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel