Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волиняни, здавайте зброю – вам за це нічого не буде

Поліцейські нагадали, що за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами передбачена кримінальна відповідальність.

vl.npu.gov.ua

Волиняни, здавайте зброю – вам за це нічого не буде

Поліція оголосила місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки

Громадяни, котрі добровільно здадуть органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або пристрої звільняються від кримінальної відповідальності. Про це учора йшлося на брифінгу в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Заступник керівника поліції Волині Сергій Козак закликав жителів області дотримуватися чинного законодавства й не наражати людей на небезпеку, пов’язану з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

«Прошу громадян, котрі зберігають вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої без передбаченого на це законом дозволу, добровільно здати їх до поліції. У такий спосіб ви уникнете кримінальної відповідальності, а також не будете наражати себе та інших людей на небезпеку», - зазначив Сергій Козак.

 Протягом квітня цього року волинянин здали до підрозділів поліції 239 одиниць різноманітної зброї. Зокрема, 50 одиниць нарізної спортивної, мисливської  та армійських зразків, 21 – періоду Другої світової війни, шість мисливських нарізних карабінів та 128 одиниць мисливської гладкоствольної зброї.

Начальник управління превентивної діяльності поліції області Володимир Солоненко акцентував увагу на дотриманні громадянами вимог умов зберігання, зокрема, мисливської гладкоствольної зброї. Він також поінформував про результативність проведення попереднього місячника добровільної здачі зброї в області.

«Протягом квітня цього року волинянин здали до підрозділів поліції 239 одиниць різноманітної зброї. Зокрема, 50 одиниць нарізної спортивної, мисливської  та армійських зразків, 21 – періоду Другої світової війни, шість мисливських нарізних карабінів та 128 одиниць мисливської гладкоствольної зброї. До поліції також здали понад 700 різноманітних боєприпасів до вогнепальної зброї», - повідомив Володимир Солоненко.

Поліцейські нагадали, що за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами передбачена кримінальна відповідальність.

«Наприклад, ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України за незаконне носіння, зберігання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Водночас, ч. 3 цієї статті звільняє від кримінальної відповідальності осіб, котрі добровільно здали зброю до поліції», - пояснив начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи поліції Волині Павло Харитонюк.

Правоохоронці повідомили, що у разі добровільної здачі до поліції незареєстрованої гладкоствольної мисливської зброї, громадяни не тільки звільняються від кримінальної відповідальності, а й мають можливість її законно зареєструвати.

 

Telegram Channel