Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Порошенко: «Формула Штайнмаєра» придумана у Кремлі та захищає російські інтереси» (відео)

У цій непростій ситуації Петро Порошенко закликав усіх до єдності.

ЄС.

Порошенко: «Формула Штайнмаєра» придумана у Кремлі та захищає російські інтереси» (відео)

«Формула Штайнмаєра», як би вас зараз не намагались переконати у зворотньому, після того як на весь світ було заявлено, що Україна її схвалила, лише зі вчорашнього дня стала частиною цього процесу

Про це заявив п’ятий президент Україи Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради. Він заявив:

«Що нам казали півроку тому? Припинити війну дуже легко. Достатньо просто перестати стріляти. Це твердження можна легко перевірити: у вересні поточного року 41 поранений та 11 загиблих. І це є та ціна, яку Україна платить, даючи відсіч російській агресії.

Ватажки бандитських формувань пішли далі і дві години тому заявили: схвалення Україною «формули Штайнмаєра» фіксує, підтверджує і забезпечує право народу Донбасу на самовизначення. Ось, до чого домовилися!

Оцінка «формули Штайнмаєра» уже висловлена міністром закордонних справ РФ Лавровим. На запитання: а що буде на окупованих територіях? Лавров сказав: «Буде так, як в Придністров’ї». Це його бачення. Невже ви цього не чуєте? Ватажки бандитських формувань пішли далі і дві години тому заявили: схвалення Україною «формули Штайнмаєра» фіксує, підтверджує і забезпечує право народу Донбасу на самовизначення. Ось, до чого домовилися! Ось, яку ціну має заплатити Україна лише за можливість обговорювати на саміті Нормандського формату, що робити далі. Наголошую, зустрічі у Нормандському форматі мають бути точно без будь-яких попередніх умов.

Приймаючи «формулу Штайнмаєра», Україна добровільно зріклася дорожньої карти імплементації Мінську, яка була підтримана нашими партнерами. Це абсолютно чіткий документ, і я проситиму, щоб кожен депутат отримав його і переконався у цьому».

 

Telegram Channel