Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Виборці з російськими паспортами будуть обирати владу на Донбасі – Порошенко про «формулу Штайнмаєра»

Владу на окупованому Донбасі оберуть люди з російськими паспортами, натомість переселенці не матимуть змоги проголосувати?

УП.

Виборці з російськими паспортами будуть обирати владу на Донбасі – Порошенко про «формулу Штайнмаєра»

Швидка організація виборів на окупованих територіях Донбасу призведе до того, що голосуватимуть на них виборці з російськими паспортами, які видає там Росія

Українська влада має це почути і ті, хто сьогодні приймає рішення, мають відмовитись від цього. Про це заявив в інтерв’ю журналістам п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Коли хтось думає про швидку організацію виборів на окупованій території і під дулами російських автоматів, треба не забувати, що на відміну від 2014-2015 років, там вже зараз видані десятки, або може й сотні тисяч російських паспортів.

 

 «Я хочу наголосити ще одну важливу деталь, про яку ні вчора, ні сьогодні не згадали. Коли хтось думає про швидку організацію виборів на окупованій території і під дулами російських автоматів, треба не забувати, що на відміну від 2014-2015 років, там вже зараз видані десятки, або може й сотні тисяч російських паспортів. І отже українську владу, на українській землі, вони хочуть, щоб окупований статус, обирали росіяни», – заявив Петро Порошенко.

«Подумайте про це. І я думаю, що саме це мають почути ті, хто сьогодні приймає рішення, і точно відмовитись від цього», – підкреслив п’ятий президент України.

«Виходити зараз з цим на Нормандський формат, я думаю, що це пастка для України. І з неї точно потрібно нам спільно виходити», – додав він.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel