Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Лукашенко назвав Україну Росією

Чи благословив цю зустріч Володимир Путін?

Фото president.gov.ua.

Лукашенко назвав Україну Росією

Про що домовились?

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, виступаючи на форумі регіонів в Житомирі, назвав Україну Росією. Про це передає УНН.

«Колись у нас, здається в 2012 році, був більше 8 млрд товарообіг. І він упав потім. Ми думаємо, як його знову повернути? І ви знаєте, Володимир Олександрович, ось цей майданчик регіонів Росії і безпосередній контакт керівників регіонів допомогли нам швидше підійти до вже більше 6 млрд …», — сказав Лукашенко.

«України», – виправив його Президент Володимир Зеленський.

«Я злякався, думав, невже це Володимир Володимирович (Путін – ред.) сказав», – відповів білоруський лідер.

Раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що чим міцнішою буде співпраця Украни, тим більше інші країни будуть намагатися цьому перешкоджати.

Раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що чим міцнішою буде співпраця Украни, тим більше інші країни будуть намагатися цьому перешкоджати.

За інформацією прес-служби Президента України, серед пріоритетів у торговельно-економічних відносинах України та Білорусі є співпраця у паливно-енергетичному комплексі, інфраструктурних і транспортних проєктах, промисловості, виробнича кооперація, а також взаємодія в аграрно-промисловому комплексі.

Як передає Укрінформ, Володимир Зеленський запросив білоруських інвесторів до активної співпраці.

Своєю чергою, президент Білорусі Олександр Лукашенко також висловився за нарощування взаємного товарообігу. «Ми готові вести перемовини про збільшення постачання нафтопродуктів для ваших підприємств. Вважаю, що у майбутньому треба підтримувати спільні проєкти у цій сфері», – цитує Лукашенка прес-служба.

За його словами, під час сьогоднішніх перемовин у вузькому колі були обговорені альтернативні шляхи постачання вуглеводневої сировини зі світових ринків. «Значна частина наших переговорів стосувалася цієї теми, і ми домовилися, що не просто опрацьовуватимемо варіанти, а безпосередньо діятимемо. Це цілком природно й не спрямовано проти якихось інших країн – це наша потреба. Якщо хочете – це нинішня безпека двох країн», – наголосив президент Білорусі.

Крім іншого, на думку білоруського президента, є серйозне підґрунтя для взаємовигідної співпраці України та Білорусі в енергетиці, особливо після відкриття українського ринку електроенергії, у машинобудуванні та логістичній сфері.

«Географічне розташування наших країн відкриває гарні можливості для логістичної сфери. Транзитну привабливість Білорусі й України може посилити річкове судноплавство по Дніпру та Прип’яті, його інтеграція у міжнародний водний шлях Е-40», – зазначив Лукашенко.

Telegram Channel