Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Порошенко: Відведення військ у чисте поле перед зимою – смертельно небезпечно

Петро Порошенко: Якщо Мінські домовленості такі погані, то чому вони досі діють?

ЄС.

Порошенко: Відведення військ у чисте поле перед зимою – смертельно небезпечно

Мінські домовленості – це найкращий варіант врегулювання російсько-української війни і те, що Порошенко вже пів років не президент, а альтернативного варіанту мирного врегулювання нова влада досі не запропонувала, – про це сказав п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Вам не подобаються Мінські домовленості? Порошенко вже пів року не президент. Так запропонуйте інші, що Ви пів року чекаєте? Дайте інший документ. Дайте інший план звільнення. Мені дорікали всіми можливими форматами, чому ж зараз ми будуємо план миру на базі Мінських домовленостей? Чому санкції світ застосовує на базі Мінських домовленостей? І чому світова коаліція існує на базі Мінських домовленостей?

Чому міжнародна допомога іде на базі Мінських домовленостей? Чому переговори про миротворців у Раді безпеки ООН ідуть на базі Мінських домовленостей? І чому кордон, який мають зараз перекрити миротворці, а під час позиції по політичному врегулюванню взяти контроль над ним до виборів, теж базуються на базі Мінських домовленостей. Зробіть щось інше, краще, а потім критикуйте», – наголосив п’ятий президент України.

Вам не подобаються Мінські домовленості? Порошенко вже пів року не президент. Так запропонуйте інші, що Ви пів року чекаєте? Дайте інший документ. Дайте інший план звільнення

Також він зазначив, що «формула Штайнмаєра» не є частиною Мінських домовленостей і закликав всі сили в Україні об’єднуватись задля збереження власної державності.

«Формули Штайнмаєра немає в Мінських угодах. І її не могло там бути. Це міфи і фейкові новини, якими намагаються зараз вестиполітичну боротьбу. Це не чесно. Нам зараз потрібно об’єднуватися, а не шукати ворогів усередині країни. І для мене, і для кожного з вас ворог Путін. І війна у нас тому що є Путін і агресія Росії, а не тому що хтось десь якось додав. На моє глибоке переконаннятам немає не тільки формули Штайнмаєра, там немає розведення військ. Ні в документі від 5 вересня, ні в документі від 19 вересня, ні від 12 лютого», – прокоментував він.

Формули Штайнмаєра немає в Мінських угодах. І її не могло там бути. Це міфи і фейкові новини, якими намагаються зараз вестиполітичну боротьбу. Це не чесно.

Порошенко наголосив, що відведення українських військ у чисте поле перед початком зими несе значні загрози для обороноздатності держави.

«Зараз ініціатива, що ми скажемо, що ми по всій лінії зіткнення забезпечуємо розведення – це страшенна помилка її немає і не могло бути. У нас облаштовані позиції збройних сил, ми входимо в зиму. Фортифікаційні споруди, які ми будували, кинути все це і вивести війська в чисте поле – це смертельно небезпечно. Нам потрібно дуже ретельно висувати нові ініціативи», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

Фортифікаційні споруди, які ми будували, кинути все це і вивести війська в чисте поле – це смертельно небезпечно.

Також п’ятий президент подякував всім, хто протягом 5 років боронив державу, відновлював армію і економіку.

«Я вдячний тим хто в ці непрості часи боронив Україну і тримав український прапор і нашу державу на передовій. Мета Путіна була не захопити Луганськ чи Донецьк., бо вони їм не потрібні, а захопити всю Україну і такими зусиллями, які доклали всі хто боронив державу ми її зберегли. Це головне наше досягнення. Ми за 5 років збудували армію, відновили економіку, але були помилки, адже не помиляється той, хто нічого не робить», – закцентував Петро Порошенко.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel