Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На реконструкцію аеропорту витратили 66 мільйонів, а літаки так і не злітають

Цьогоріч вже не буде вильотів ні до Єгипту, ні до Туреччини.

Центр транспортних стратегій

На реконструкцію аеропорту витратили 66 мільйонів, а літаки так і не злітають

Аеропорт «Полтава» простоює, вильотів немає з червня. Всі надії були на жовтень, коли туристи б мали масово летіти до теплих країн, адже сезонний спад цін. Це обіцяв і перевізник JoinUp, що відновить рейси у жовтні

Надаємо, на реконструкцію летовища торік витратили 66 мільйонів гривень, сподівались на регулярні рейси.

Останній рейс вирушив у небо 20 червня. Нині злітно-посадкова смуга слугує для навчання молодих пілотів. Про це повідомляє Poltavske.tv

В офіційній відповіді телеканалу PTV туроператор, який співпрацював із летовищем, повідомив:

– Комісія провела інспекцію аеропорту «Полтава». Серед недоліків – незадовільний стан покриття злітної смуги, який негативно впливає на роботу літаків. У зв’язку з цим, ми тимчасово зупинили польотну програму. Компанія може відновити польоти після якісного ремонту покриття. Після отримання цих даних, а також аналізу економічної доцільності виконання таких польотів, ми будемо приймати рішення щодо відновлення польотної програми».

омпанія може відновити польоти після якісного ремонту покриття.

Турагент Марина, яка мала надію відправляти туристів із Полтави й далі (кількох відправляла), «Колу» розповіла таке:

– Мій куратор з JoinUp повідомила, що не можуть наповнити рейси з Полтави, працювати невигідно. Перед цим привозили пасажирів із Харкова та Дніпра, аби наповнити літак, ціни знижували задля таких путівок з відправленням із Полтави. Тому поки ми не продаємо турів з Полтави, адже оператор не бачить доцільності, – каже Марина.

Директор Департаменту інфраструктури Полтавської ОДА Сергій Марчишенець не надав інформації, чого ж не функціонує аеропорт. Але колегам із Poltavske.tv зауважив, що вильотів цьогоріч не буде.

Є проблеми з летовищем, на це потрібні ще кошти з обласного бюджету, але 2019-го їх не виділятимуть більше. Марчишенець має надію, що наступного року проситимуть грошей з обласного бюджету, і тоді туроператори зможуть відправляти борти з Полтави.

Telegram Channel