Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
14 годин на фудкорті. Президент-світовий рекордсмен Зеленський про Путіна, Порошенка і протести на Майдані (Відео)

«Я – верховний головнокомандувач, а не телеведучий будь-якого каналу».

Фото «Українська правда».

14 годин на фудкорті. Президент-світовий рекордсмен Зеленський про Путіна, Порошенка і протести на Майдані (Відео)

«Всі дзвінки Путіну здійснював я»

Команда Володимира Зеленського на п’ятий місяць його правління вирішила нарешті поспілкуватися з журналістами. 

Підхід для цього був обраний нестандартний – президент аж 14 годин (світовий рекорд!) провів на модному київському фудкорті (Kyivfoodmarket), де практично без перерв на їжу, групами приймав представників ЗМІ за столом.

«Українська правда» зібрала головні тези Зеленського на ринку їжі. 

Про переговори з Росією

= Ви хочете, щоб це була гра в покер і вони знають мої карти? Ми сидимо за одним столом, у мене повинна бути якась стратегія? Чи ви хочете, щоб всі знали, де у нас війська, коли ми йдемо, де ми відводимо? Мені потрібні переваги, а повністю розказати всі наші плани – це програш.

= Я не готовий опубліковувати свої розмови з Путіним. Я навіть не опублікував свої розмови з паном Трампом. Я – верховний головнокомандувач, а не телеведучий будь-якого каналу.

Я не готовий опубліковувати свої розмови з Путіним. Я навіть не опублікував свої розмови з паном Трампом. Я – верховний головнокомандувач, а не телеведучий будь-якого каналу.

= Я не граюся в ніякі ігри, які пов’язані з життям людей. Я не буду нічого опубліковувати, бо я знаю, що це нашкодить продовженню процесу повернення людей і припинення війни.

= У нас відбувся обмін. Всі дзвінки Путіну здійснював я. З мене корона не впаде, бо я дійсно хочу закінчити війну. Тому я вважаю, що з нашої сторони це були перші кроки назустріч.

= Обидві сторони повинні хотіти закінчити війну. Обидві сторони повинні хотіти сісти в тому чи іншому форматі зустрітись, почати говорити. Змінити риторику. Перестати говорити «Нас там немає. Це ваш внутрішній конфлікт, самі вирішуйте» і так далі.

Про протести на Майдані

= З приводу Майдану – я нічого цього не боюся. В будь-який момент, в будь-яку секунду, якщо дійсно суспільство не захоче, щоб моя команда продовжувала і щоб не був президентом... Дивіться, кровопролиття не буде.

= Я згоден, що комунікація (з ветеранами – УП) слабка. Я знаю, що «підігрівають» багатьох людей, які справедливо не розуміли і про Штайнмайєра, і про таке інше. Не розуміли, не знали – але їх «підігрівають», і ми знаємо, хто «підігріває», підбурює людей і своїми ЗМІ, і своїми діями.

= Я чув, що… багато людей кричало на мене, якісь слова – те, що кричали колись на пана Путіна.

Тому, коли ми з вами говоримо про акцію «Ні капітуляції», «Ні зраді», чи просто «Давайте, хто гучніше образить президента України», я сприймаю це дуже негативно. Тому, що мене ще ніколи в житті ніхто словом на п’ять букв, починаючи з «х» і закінчуючи «о», не називав .

Якщо ви починати хочете зі мною розмову зі слова, яке починається на «х» і закінчується на «ло», я хотів би, щоб ви це сказали 73% українців, які проголосували за це  «х**ло».

Якщо ви починати хочете зі мною розмову зі слова, яке починається на «х» і закінчується на «ло», я хотів би, щоб ви це сказали 73% українців, які проголосували за це  «х**ло».

= Я впевнений, що більшість людей, яка там була, тому що не було комунікації зі мною, вони не розуміють… може, дійсно хтось гадає, що це неправильно приймати «формулу Штаймайєра». 

Про Порошенка

= Помилка Порошенка в одному – йому здається, що він може бути лідером іншого Майдану. І він готовий. Ви ж бачили заяву і самого Штайнмайєра, і німецької сторони, і французької, і багатьох європейських ЗМІ – вони в шоці, тому що його риторика міняється, як і змінився статус.

= Порошенко забуває, що він уже не президент. Навіть не те що він забуває – я боюсь, що він у це не вірить. На фізичному рівні є проблеми.

 Порошенко забуває, що він уже не президент. Навіть не те що він забуває – я боюсь, що він у це не вірить. На фізичному рівні є проблеми.

 

Telegram Channel