Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Інститут історії України рекомендує Волинській облраді продовжити обласну програму щодо реабілітованих

Наукових видань про репресованих волинян має бути 10 томів

galinfo.com.ua

Інститут історії України рекомендує Волинській облраді продовжити обласну програму щодо реабілітованих

Йдеться про гроші на книжки

До волинської обласної ради звернувся директор Інституту історії України НАН України, голова Головної редакційної колегії науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією», академік НАН України   Валерій Смолій. Він поінформував, що керівник редакційно-видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині» Микола Кучерепа повідомив керівництво Головної редколегії «Реабілітовані історією» про фактичне припинення фінансування науково-видавничої програми «Реабілітовані історією. Волинська область», йдеться на сайті Волинської облради.

Звертаємо Вашу увагу, що науково-видавнича програма «Реабілітовані історією» є одним із елементів загальної декомунізації держави. Також її реалізація дасть можливість припинити численні політичні спекуляції на темі наслідків радянського тоталітаризму", - пише директор Інституту Валерій Смолій.

У Волинській області колектив науково-редакційної групи за підтримки Волинської обласної державної адміністрації та обласної ради опублікував лише З книги обласного тому. У видавництво «Вежа-Друк» передано до друку наступні четверта і п’ята книги «Реабілітовані історією», які вийдуть у світ у 2019 році.

Він каже, що відсутність можливості публікації підготовлених книг обласного тому затримує виконання загальнодержавної програми «Реабілітовані історією», здорожує її вартість. Водночас, існує соціальний запит на такі видання, оскільки поширює історичні знання про комуністичний терор на Волині.

"Звертаємо Вашу увагу, що науково-видавнича програма «Реабілітовані історією» є одним із елементів загальної декомунізації держави. Також її реалізація дасть можливість припинити численні політичні спекуляції на темі наслідків радянського тоталітаризму", - пише директор Інституту Валерій Смолій.

Загалом зібраний матеріал планується оприлюднити у десяти книгах «Реабілітовані історією». Співробітники науково-редакційної групи підготували до друку 6, 7, 8 книги обласного тому «Реабілітовані історією. Волинська область».

Telegram Channel