Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині беруться за північну об'їзну. Проведено тендер

Місцева влада підписала документи із переможцем тендеру – білоруською компанією

Рівненська ОДА

На Рівненщині беруться за північну об'їзну. Проведено тендер

На першу чергу будівництва спрямують 746 мільйонів гривень з держбюджету

Північний обхід Рівного почнуть будувати у 2019 році

Договір про початок першої черги масштабного проєкту підписали сьогодні керівник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Петро Удовиченко та переможець тендеру – керівник білоруської компанії «ДСТ№2 м.Гомель» Олександр Петренко, інформує сайт Рівненської ОДА.

«Це історичний крок, найбільше будівництво на Рівненщині. Північна об’їзна не лише дасть можливість звільнити Рівне від транзитних автомобілів, що прямують по міжнародній трасі, це і стратегічний проєкт. Транспортні потоки, які сконцентруються довкола обласного центру, дадуть місцевому бізнесу додаткові логістичні вигоди. А це беззаперечний плюс на шляху до нашої мети – зробити область своєрідним технократичним хабом для Західної України», - наголосив присутній під час підписання голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Він подякував керівнику САД у Рівненській області Петру Удовиченку, його колективу та усім причетним, які проявили наполегливість до запуску такого проєкту в області.

На першу чергу будівництва спрямують 746 мільйонів гривень з держбюджету.

За результатами тендеру на будівництво об'їзної, що проводив Укравтодор, виграла найнижча ставка «ДСТ№ 2, м.Гомель». Це перша черга будівництва об’їзної – шести кілометрова ділянка дороги від дороги державного значення Городище-Рівне-Старокостянтинів до автошляху Ходоси – Кустин. Протяжність дороги становитиме 14,2 км. Планується збудувати розв’язку біля села Малий Житин, де з'явиться нова ділянка 6 кілометрів до села Хотин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до Рівнеазоту і ще поточний ремонт дороги від Рівнеазоту до траси Н-22.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, будівництво об’їзної допоможе місту зберегти від руйнування покриття вулиць, а також сприятиме підвищенню безпеки руху, поліпшенню екологічної ситуації в місті та розвитку Рівного як важливого транспортного вузла.

За результатами тендеру на будівництво об'їзної, що проводив Укравтодор, виграла найнижча ставка «ДСТ№ 2, м. Гомель». Це перша черга будівництва об’їзної – шести кілометрова ділянка дороги від дороги державного значення Городище-Рівне-Старокостянтинів до автошляху Ходоси – Кустин. Протяжність дороги становитиме 14,2 км. Планується збудувати розв’язку біля села Малий Житин, де з'явиться нова ділянка 6 кілометрів до села Хотин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до Рівнеазоту і ще поточний ремонт дороги від Рівнеазоту до траси Н-22.

Генеральний директор білоруської компанії «ДСТ№2 м.Гомель» Олександр Петренко подякував за можливість працювати на Рівненщині та запевнив у готовності почати та завершити будівництво у заявлені строки, а також у якості робіт. Окрім своїх працівників кампанія залучатиме і місцевих робітників.

Telegram Channel