Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Україна піднялася на 10 позицій у рейтингу туристичної конкурентоспроможності

З кожним роком на каву до Львова приїздить все більше іноземців.

НВ.

Україна піднялася на 10 позицій у рейтингу туристичної конкурентоспроможності

Україна зайняла 78-ме місце в рейтингу туристичної конкурентоспроможності, опинившись на одному рівні з такими країнами, як Шрі-Ланка, Туніс і Домініканська республіка

Україна зайняла 78-ме місце зі 140 можливих у рейтингу туристичної конкурентоспроможності, укладеному Всесвітнім економічним форумом. Про це пише журнал НВ.

У порівнянні з попереднім звітом ВЕФ Україна піднялася в рейтингу на 10 сходинок, опинившись на одному рівні з такими визнаними центрами міжнародного відпочинку, як Домініканська Республіка, Шрі-Ланка, Туніс і все більш популярна Албанія.

Найбільший прогрес у рейтинзі ВЕФ Україна продемонструвала за показником «безпека» — він покращився відразу на 20 пунктів.

Зазначається, що оцінюючи туристичну конкурентоспроможність, ВЕФ бере до уваги не тільки галузеві показники, такі як культурна спадщина або авіаінфраструктура, але також і стан бізнес-середовища, і рівень безпеки.

Найбільший прогрес у рейтинзі ВЕФ Україна продемонструвала за показником «безпека» — він покращився відразу на 20 пунктів. Це значно більше, ніж зростання інших врахованих експертами факторів, пояснили в Мінекономрозвитку. Також Україна покинула топ-10 найнебезпечніших місць для подорожей у світі, в який потрапила раніше через військові дії на сході країни.

Водночас у структурі українського ВВП туристична галузь займає менше 2%, тоді як в масштабі світової економіки вона генерує понад 10% доходів.

Раніше повідомлялося, що найбільш безпечною країною для туристів за версією ВЕФ визнана Фінляндія.

Джерело: НВ.
Telegram Channel