Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Елладська православна церква остаточно визнала Православну церкву України

Здійснилося!

Фото: УНІАН

Елладська православна церква остаточно визнала Православну церкву України

У Кремлі, певно, тупотять ніжками і стискають кулачки...

Елладська православна церква визнала Православну церкву України.

Про це предстоятель Православної церкви України, митрополит Київського і всієї України Епіфаній повідомив у Facebook, нформує УНІАН.

Він зазначив, що сьогодні священний синод Елладської православної церкви підтримав відповідне рішення Вселенського патріархату.

«Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах», - написав митрополит Епіфаній.

Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між Помісними Церквами Греції та України — ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця!

Він додав, що Грецію і Україну, два народи пов‘язують багато славних сторінок історії, дружби та співпраці.

«Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між Помісними Церквами Греції та України — ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця!», - переконаний предстоятель ПЦУ.

Він висловив сподівання, що невдовзі відвідає Афіни, де зустрінеться з блаженнійшим архієпископом Ієронімом та іншими ієрархами Елладської православної церкви.

Telegram Channel