Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Супрун звинуватила уряд Гончарука у зриві медреформи

«Легітимізували рейдерське захоплення МОЗ України».

Фото ukrinform.ua.

Супрун звинуватила уряд Гончарука у зриві медреформи

Кабінет міністрів України на закритому засіданні 12 жовтня звільнив держсекретаря МОЗ Артема Янчука та призначив на його місце Інну Солодку

«КМУ прийняв дуже неоднозначне рішення та призначив Інну Солодку тимчасово виконуючим обов’язки держсекретаря МОЗ. Підтвердження цьому отримала із трьох різних джерел. Для цього вони звільнили Артема Янчука, який на той момент перебував у відпустці по догляду за дитиною. Рішення про законність цього питання – за судами», – заявила гендиректор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ України  Литовченко, котра виконувала обов’язки Янчука на час його відпустки по догляду за дитиною. Про це інформує «Українська правда».

Як повідомила Уляна Супрун, питання про звільнення Янчука на засіданні уряду було внесено з голосу главою МОЗ Зоряною Скалецькою.

Раніше Солодка очолювала юридичний департамент Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру та працювала у юридичній службі МОЗ за часів Раїси Богатирьової, після чого працювала у Мінагрополітики на посаді директора департаменту правової роботи.

У зверненні до глави уряду Олексія Гончарука Супрун заявила, що таким чином «легітимізували рейдерське захоплення МОЗ України», і такі дії «абсолютно розходяться з деклараціями».

У свою чергу Гончарук заявив, що юридичну оцінку ухваленого рішення він «залишить юристам», а для нормальної роботи міністерства «міністру має бути комфортно працювати з в.о. Держсекретаря». 
«Глава МОЗ повинна мати можливість сформувати собі команду. І я буду її в цьому підтримувати, хоча не завжди поділяю її вибір ... З приводу поведінки окремих нових людей, які прийшли в МОЗ – я вивчаю ситуацію. Незабаром дам цим подіям відповідну оцінку», – додав Гончарук.

Прем’єр заявив, що «особисто підтримує і буде підтримувати багато ініціатив започаткованих командою Супрун».

Гончарук також заявив, що Інну Солодку призначено тимчасово.

«На наступному тижні ми оголосимо чесний конкурс на посаду Держсекретаря МОЗ. Сподіваюсь, ним стане людина, яка зможе подивитись на ситуацію не упереджено і зняти існуючий публічний конфлікт», – додав Гончарук.

Також прем’єр заявив, що «особисто підтримує і буде підтримувати багато ініціатив започаткованих командою Супрун».

«Проте, це не означає що нова команда повинна утриматись від аналізу їх результатів і внесення коректив з метою підвищення ефективності системи», – додав Гончарук.

Telegram Channel