Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцькому НТУ показали як поєднати реальний світ із творчістю

Яким би місто не здавалося сірим й одноманітним, важливо побачити його в інших відтінках.

ЛНТУ

У Луцькому НТУ показали як поєднати реальний світ із творчістю

Студентам та викладачам художникам Луцького НТУ вкотре вдалося здивувати своїми творчими ідеями і їх вдалою реалізацією. Відтак, третьокурсники на чолі із керівником презентували виставку творчих робіт «Ідея Місто», у якій поєднали реальність із творчістю та зобразили Луцьк у зовсім новій, ще небаченій, інтерпретації

Керівник проекту, кандидат мистецтв Юлія Бондарчук розповідає, що дуже важливо, живучи у місті, помічати його деталі, які здавалося б, уже стали буденними.

«Яким би місто не здавалося сірим й одноманітним, важливо побачити його в інших відтінках; гуляючи вулицями, шукати натхнення серед тих елементів, які уже здаються звичними. Ми зі студентами створили інсталяцію з ниток і цим хотіли передати ідею зв’язку яскравої та цікавої творчості з містом, тобто показати те, яким воно є і яким може бути. Нитки, так би мовити, пов’язують реальний світ зі світом творчості. Це одночасно і зв’язок і перетин вуличок у місті, якими ми можемо гуляти й милуватися архітектурою, пам’ятками, і звичайно, зустрічати цікавих та хороших людей».

Дуже важливо, живучи у місті, помічати його деталі, які здавалося б, уже стали буденними.

В.о. завідувача кафедри дизайну Наталія Скляренко додає, що представлені роботи носять декоративний характер: «Деякі роботи мають додаткові елементи, що наближають їх до, так званих, лайф-картин, які супроводжуються частинками живої природи або деякими накладними елементами. Окремі з картин містять пошаровий живопис з використанням аплікацій. Є робота у стилі  печворк», інформують на сайті вишу.

 
 

 

 

Telegram Channel