Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Володимир Зеленський побував на передовій і вручив українським бійцям державні нагороди (фото)

До ворога зовсім близько...

Фото: Офіс Президента України

Володимир Зеленський побував на передовій і вручив українським бійцям державні нагороди (фото)

Водночас населений пункт, де президент зустрічався з військовими, не вказується

Президент Володимир Зеленський на Донеччині зустрівся з українськими бійцями та вручив їм державні нагороди.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на трансляцію виступу Зеленського на сторінці Офісу Президента в Facebook.

«Конституція України каже, що Україна незалежна, суверенна, унітарна і демократична держава. І якщо хтось не згоден із цими словами і хоче цьому заперечити, то йому доведеться мати справу з вами, з нашими Захисниками», - заявив Володимир Зеленський.

Конституція України каже, що Україна незалежна, суверенна, унітарна і демократична держава. І якщо хтось не згоден із цими словами і хоче цьому заперечити, то йому доведеться мати справу з вами, з нашими Захисниками.

За словами Президента, були часи, коли Україна жила безтурботно, а війна здавалася чимось далеким.

«Анексований Крим та початок війни на Донбасі, стрічки жахливих новин з кількістю жертв, обстрілів, захоплених населених пунктів. Це все була дійсно шокова терапія, немов дві тисячі вольт пропустили по тілу нашої рідної України», - сказав він.

«Такі моменти є дійсно моментами істини, коли в цілого народу є два шляхи: перший – здатися і назавжди зникнути з лиця землі. Або народитись вдруге, всупереч усьому, назло всім ворогам, підвестися на ноги, обтрусити пил, посміхнутися і сказати: «Ні, не дочекаєтесь». Ми обрали саме цей шлях. Чому? Відповідь дуже проста: бо ми українці, вільні і незламні».

Разом з тим, прес-служба президента повідомила, що він в рамках робочої поїздки на Донеччину ознайомився з ситуацією на лінії зіткнення в зоні проведення Операції об'єднаних сил, а також з умовами несення служби та проживання українських військових на передовій.

«З власної ініціативи, без подання Міністерства оборони України, президент вручив державні нагороди та годинники п’ятьом бійцям 92-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Водночас населений пункт, де президент зустрічався з військовими, не вказується.

Прес-служба повідомляє також, що Зеленський вшанував пам’ять Героя України, заступника командира батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрія Кизила, поклавши квіти до пам’ятника захисникам Авдіївки у Донецькій області з портретом загиблого воїна.

Зазначається, що меморіальний пам’ятний знак захисникам Авдіївки був відкритий 19 вересня 2017 року за кількасот метрів від позицій противника.

Telegram Channel