Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Генсек НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в Альянсі

Петро Порошенко та Єнс Столтенберг.

Фото: АПУ

Генсек НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в Альянсі

Столтенберг зазначив, що Альянс посилює підтримку України та співпрацю в умовах продовження дестабілізації ситуації на Донбасі та в Криму

Генсек НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в Альянсі.

Єнс Столтенберг наголосив, що Альянс посилює підтримку України та співпрацю в умовах продовження дестабілізації ситуації на Донбасі та в Криму, інформує 5.ua.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг відзначив реформи, що були проведені під час президентства Петра Порошенка для членства України в НАТО.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг відзначив реформи, що були проведені під час президентства Петра Порошенка для членства України в НАТО. Про це він сказав під час заходів в рамках Парламентської асамблеї Альянсу.

Столтенберг наголосив, що НАТО підтримує прагнення України до подальшої європейської та євроатлантичної інтеграції, в тому числі – до членства в ЄС.

«Ми вважаємо, що потрібно зосередитися в першу чергу на реформах, на модернізації країни. Я бачу президента Порошенка тут в залі. Ми в свій час із ним дуже багато років працювали пліч о пліч», – зауважив він.

Столтенберг зазначив, що Альянс посилює підтримку України та співпрацю в умовах продовження дестабілізації ситуації на Донбасі та в Криму.

«Після інциденту із захопленням українських кораблів у Азовському морі, у Керченській протоці, ми вирішили робити більше у військово-морській сфері. Ми працюємо з морською академією в Одесі», – зазначив Столтенберг.

Генсек повідомив, що за декілька тижнів Північноатлантична рада прибуде в Україну із візитом, «аби висловити свою міцну політичну підтримку».

«А ми як члени Альянсу посилюємо практичну підтримку України. Тому що ця підтримка допомагає не тільки Україні, але й загалом підтримує той порядок, який заснований на правилах. Що дуже важливо для всіх нас», – підкреслив він.

Столтенберг висловив сподівання, що партнерство України та НАТО й надалі посилюватиметься: «Це добре і для НАТО, і для України, для модернізації наших інститутів безпеки і оборони».

Telegram Channel