Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Який волинський музей минулого року заробив найбільше?

Впізнаєте? Це ж Білий будинок Косачів у Колодяжному.

Сергій НАУМУК

Який волинський музей минулого року заробив найбільше?

Оприлюднили звіт про надання комунальними та громадськими музеями платних послуг

Минулого року волинські музейні заклади надали платних послуг на 655 тисяч гривень. Про це йдеться у порівняльно-довідковому матеріалі «Комунальні та громадські музеї Волинської області у 2018 році», підготовленому науковими працівниками відділу науково-освітньої та методичної роботи Волинського краєзнавчого музею Олександром Вернидубовим та Тамарою Андрейчук.

Найбільше платних послуг надав Колодяженський літературно-меморіальний музей імені Лесі Українки (відділ ВКМ) – на 178 тисяч гривень (на 2 тисячі менше, ніж у 2017 році). За ним розташувався Рокинівський музей історії сільського господарства Волині. Цей заклад за 2018 рік зробив різкий стрибк у наданні платних послуг. Якщо у 2017 році музей заробив 67,6 тисячі гривень, то у 2018-му більш, аніж удвічі більше – 150 тисяч. Третє місце утримує Волинський краєзнавчий музей (без відокремлених підрозділів) – 118 тисяч гривень. До речі, ця установа також різко збільшила надходження — з майже 70 тисяч до 118.

Найбільше платних послуг надав Колодяженський літературно-меморіальний музей імені Лесі Українки – на 178 тисяч гривень (на 2 тисячі менше, ніж у 2017 році).  

Музей волинської ікони (підрозділ ВКМ) надав послуг на 93 тисячі гривень, а Художній (також підрозділ ВКМ) — на 55 тисяч.

Решта музейних установ надали послуг кожен на суму менше 12 тисяч гривень. Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей, Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей та Лобненський музей партизанської слави де вхід вільний, не заробили жодної гривні.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel