Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Близько півсотні волинських дітлахів потрапили у приміщення місцевої поліції

Для юних скобелчанців ця екскурсія запам’ятається надовго.

Фото npu.gov.ua.

Близько півсотні волинських дітлахів потрапили у приміщення місцевої поліції

Цими днями працівники Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області провели День відкритих дверей для … учнів шкіл району. Що практикують кожного року

Зазвичай дітвора з цікавістю розглядає все і всіх, щойно ступивши на поріг приміщення поліції, а  після кількагодинної екскурсії виходить звідти, не стримуючи чудових емоцій від побаченого й почутого. Цілком ймовірно, що після  доброзичливих знайомств із правоохоронцями та відвідин їх офісу багато хлопчиків і дівчаток уявляють себе в майбутньому представниками цієї відповідальної, небезпечної, почесної професії.

Таку захолюючу мандрівку цими днями не перестають обговорювати учні ЗОШ І – ІІ ступеня села Скобелка. До полісменів школярство завітало таким велелюдним товариством, якого досі не бачили стіни поліцейського відділення. Чи не півсотні непосид різного віку відразу ж заінтригувала насиченим екскурсійним планом старший інспектор з ювенальної превенції Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області старший лейтенант поліції Сніжана Лапків. Діти дружелюбно усміхалися вродливій поліцейській, наче давній знайомій, бо Сніжана Степанівна – частий гість у всіх школах Горохівщини під час проведення профілактичних заходів. 

Сніжана Лапків – частий гість у всіх школах Горохівщини під час проведення профілактичних заходів. 

Як і в рідних класах, умить стали серйозними, слухаючи  оповідь про адміністративну й кримінальну відповідальність неповнолітніх за скоєні правопорушення і злочини. Разом із нею повторили подумки і вголос правила дорожнього руху перед пішоходним переходом неподалік відділення поліції, а заодно, здавалося, до гвинтика розгледіли ззовні та всередині поліцейський автомобіль.

Гуртом побували у головній світлиці горохівських поліцейських, де зазвичай особовий склад збирається на робочі наради і святкові заходи. Та цього дня зал сповнився десяткими дитячих запитань про призначення амуніції та спецзасобів, які допомагають поліцейським під час несення служби. Більше того, розповівши про всіх них, деякі старший інспектор із кадрового забезпечення старший лейтенант поліції Павло Музичук дозволив дітям потримати в руках (скажімо, наручники), приміряти (наприклад, каску) і навіть роздивитися муляжну зброю. Хіба ж таке забувається? 

О, клас! Фото npu.gov.ua.
О, клас! Фото npu.gov.ua.

Cтарший лейтенант поліції Павло Музичук дозволив дітям потримати в руках (скажімо, наручники), приміряти (наприклад, каску) і навіть роздивитися муляжну зброю. Хіба ж таке забувається? 

Для юних скобелчанців ця екскурсія запам’ятається надовго.
Для юних скобелчанців ця екскурсія запам’ятається надовго.

 Юні скобелчани попрощалися дзвінкими словами вдячності зі Сніжаною Лапків і Павлом Музичуком, зі всіма, хто традиційно привітно спілкувався з ними цього дня в Горохівському відділі поліції ГУНП у Волинській області.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel