Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Для вихованців недільних шкіл влаштували свято «Покрова в древньому Лучеську»

Змістовний почин духовного зростання.

pravoslaviavolyni.org.ua

Для вихованців недільних шкіл влаштували свято «Покрова в древньому Лучеську»

Луцький міський деканат Православної церкви України у День захисника Вітчизни зібрав юних лучан в історичній частині обласного центру

Організували дійство луцький міський декан, протоієрей Михаїл Онищук, намісник Луцького братського чоловічого Хрестовоздвиженського монастиря, ігумен Никодим та інше духовенство обласного центру за сприяння директора культурно-історичного заповідника «Старий Луцьк» Павла Аркадійовича Рудецького.

Організатори свята провели для дітей екскурсію по Луцькому замку та майстер-клас із дзвонарства.

Початок заходу благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Владика привітав усіх присутніх зі святом, зазначивши, що це перше дійство, на яке привели діти своїх батьків, а не навпаки, батьки — своїх дітей.

 

У розкопаному археологами храмі Іоана Богослова ХІІ століття, що в Луцькому замку, для всіх учасників заходу відбувся молебень.

Організатори свята провели для дітей екскурсію по Луцькому замку та майстер-клас із дзвонарства, після чого їх розділили на команди, які стали учасниками інтерактивного квесту, присвяченого історії рідного міста та життю за євангельськими заповідями. Для найменших (до 10-річного віку) учасників було організовано майстер-класи з малювання та народних ремесел — гончарства, лозоплетіння... А батьки прослухали лекцію «Секрети та поради з християнського виховання дітей».

Наприкінці свята на всіх чекав солодкий стіл.

Василь ГОЛЮК.

Telegram Channel