Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Гості з Фінляндії пройшлися волинськими шляхами Маннергейма

Маннергейм воював на Волині.

volyn-museum.com.ua

Гості з Фінляндії пройшлися волинськими шляхами Маннергейма

Уже не вперше фінські туристи бувають у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового

Про це інформує Музейний простір Волині. 

Завжди вони детально оглядають той відділ експозиції, де розповідається про період Першої світової війни. Фотографуються там. Вивчають експонати.

У 1916 р. Маннергейм воював на Волині, очолював 12-й кавалерійський дивізіон, з яким пройшов поблизу Луцька, Торчина, Затурець та інших населених пунктів. І не просто пройшов, а відзначився у ході Брусиловського прориву.

Найбільше їхня увага прикута до двох фотографій. На них зображений відомий військовий і політичний діяч Фінляндії Карл Густав Маннергейм. За даними опитування– це найвеличніший фінський діяч усіх часів, адже відіграв провідну роль у створенні незалежної Фінляндії.

У 1916 р. він воював на Волині, очолював 12-й кавалерійський дивізіон, з яким пройшов поблизу Луцька, Торчина, Затурець та інших населених пунктів. І не просто пройшов, а відзначився у ході Брусиловського прориву.

Ці факти сприяють зацікавленню фінів нашим краєм, зокрема й музеями. От і нещодавно у Торчинському музеї були цікаві гості - один з представників фінської туристичної компанії «Калєва» Оллі Каурема з колегою, які вирішили пройтися шляхами знаменитого співвітчизника.

Telegram Channel