Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
27 жовтня до Винників на Львівщині прибудуть мощі св. Папи Івана Павла ІІ

Дивовижний був чоловік...

Фото: YouTube

27 жовтня до Винників на Львівщині прибудуть мощі св. Папи Івана Павла ІІ

Подію приурочили до відкриття монументу на новостворенній площі на честь першого Папи, який мав слов'янське походження

27 жовтня до Винників на Львівщині передадуть мощі св. Папи Івана Павла ІІ. Подію приурочили до відкриття монументу на новостворенній площі на честь першого Папи, який мав слов'янське походження.

Прийом реліквій і священну літургію проведуть у Санктуарії Матері Божої Винниківської. Чин освячення здійснить митрополит Мечислав Мокшицький, повідомляє Gazeta.ua.

Поставити пам'ятник Папі Івану Павлу ІІ хотіли вже давно.

«Поставити пам'ятник Папі Івану Павлу ІІ хотіли вже давно. Нас підтримала міська рада. Навпроти костелу спроектували площу, де там стоятиме його статуя. Вона не боятиметься холоду, вітру чи перепаду температур. З цього приводу звернувся до митрополита Мечислава Мокшицького з ідеєю передати до Санктуарію мощі святого. Архієпископ понад 10 років був особистим секретарем Папи у Ватикані та перебував із ним до останньої хвилини. Він володів реліквіями, які згодився передати», - говорить отець Леонтій, настоятель храму Санктуарії Матері Божої Винниківської.

Папа Іван Павло ІІ помер у віці 84 років. Його похорон став наймасовішою церемоніальною подією, яку транслювали у ЗМІ. В останню путь понтифіка проводжали 4 млн паломників, 300 тис. осіб прийшли на траурну літургію. У прямому ефірі за похованням стежили 2 млрд глядачів.

«Ще за життя святого були випадки, що люди отримували зцілення від смертельних хвороб. Навіть коли він просто проходив поруч. Є підтверджені історії, коли молитва до цього святого давала благословення. Тож дуже тішимось, що тепер люди місті зможуть помолитись до реліквій», - каже отець Леонтій.

За час понтифікату Івана Павла ІІ католиками стали понад 300 млн людей із усього світу. А його самого канонізували за рекордний час, через 9 років після смерті.

Telegram Channel