Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Укрзалізницю повернули у сферу управління Мінінфраструктури

Міністр підкреслив, що реформа "Укрзалізниці", яка мала початись ще три роки тому, "нарешті відбудеться".

УНН

Укрзалізницю повернули у сферу управління Мінінфраструктури

Таким було рішення уряду

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Рішенням уряду Укрзалізницю повернули до сфери управління Міністерства інфраструктури. Дякую Прем’єр-міністру Олексію Гончаруку за підтримку у подоланні наслідків дивних коаліційних домовленостей попереднього уряду», - зазначив Криклій.

«Укрзалізниця буде розділена на оператора інфраструктури, вантажного перевізника та пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною.

Міністр також підкреслив, що реформа Укрзалізниці, яка мала початись ще три роки тому, «нарешті відбудеться».

«Укрзалізниця буде розділена на оператора інфраструктури, вантажного перевізника та пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною (IPO)», - зауважив він.

Також Криклій додав, що буде створено «конкурентний ринок залізничних перевезень та забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури». «Для цього нам потрібен новий закон про залізничний транспорт, розраховуємо на підтримку парламенту в цьому питанні. Готуємо реформу системи тарифоутворення на послуги залізничних перевезень», - вказав він.

«Плануємо модернізацію залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів і локомотивів. Також для покращення якості надання пасажирських послуг плануємо передавати в концесію вокзали і впроваджувати системи управління якістю пасажирських перевезень відповідно до стандартів Європейського Союзу», - повідомив міністр.

Раніше Гончарук розкритикував менеджмент Укрзалізниці через корупцію.

Telegram Channel