Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинькі підприємці подали в електронному вигляді понад 150 тисяч звітних декларацій

Е-звітність - швидко і зручно.

Ліга.Закон

Волинькі підприємці подали в електронному вигляді понад 150 тисяч звітних декларацій

В Головному управлінні ДПС у Волинській області констатують зростання прихильників електронних сервісів ДПС серед категорії платників, котрі раніше не надто поспішали з переходом на електронний формат спілкування з контролюючими органами

Підприємці – фізичні особи Волині протягом трьох кварталів 2019 року надіслали для опрацювання фахівцями податкової служби понад 150 тисяч звітних декларацій в електронному вигляді. За цей же час лише близько 80 тисяч декларацій про результати своєї діяльності волинські підприємці – фізичні особи подали в паперовому варіанті.

Враховуючи суттєву перевагу поданих підприємцями-фізичними особами електронних звітів над паперовими деклараціями, в Головному управлінні ДПС у Волинській області констатують зростання прихильників електронних сервісів ДПС серед категорії платників, котрі раніше не надто поспішали з переходом на електронний формат спілкування з контролюючими органами.

В перспективі повний перехід на е-звітування та адміністративні послуги в електронному вигляді дозволить максимально швидко аналізувати податкову звітність без додаткових витрат держави та платників на паперові носії та робочий час.

«Функціональні можливості електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету, постійно зростають. До послуг підприємницької спільноти – сервіси, що дозволяють не лише отримати інформацію з різних реєстрів, а й створити своє персональне робоче місце в Електронному кабінеті. Реєстрація в Електронному кабінеті дозволяє  заповнювати і подавати звіти в будь-який зручний час без візиту до податкової.  Власне цими перевагами та іншими  можливостями електронних сервісів ДПС вже користується переважна більшість підприємців Волині», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що в перспективі повний перехід на е-звітування та адміністративні послуги в електронному вигляді дозволить максимально швидко аналізувати податкову звітність без додаткових витрат держави та платників на паперові носії та робочий час, а також кожному платнику в режимі online отримувати необхідні довідки та витяги.   

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДПС у Волинській області
Telegram Channel