Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Бійці ДСНС разом з рокитнівськими школярами гасили ватру (фото)

Отакої!

Фото: ГУ ДСНС у Рівненській області

Бійці ДСНС разом з рокитнівськими школярами гасили ватру (фото)

У цікавій та доступній формі пояснили дітям основи безпечної життєдіяльності та виховували в них культуру безпечної поведінки

З метою ознайомлення та навчання дітей основам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності Рокитнівські рятувальники провели у Масевицькій ЗОШ І-ІІІ ст. громадську акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», повідомляє ГУ ДСНС у Рівненській області.

Фахівці ДСНС продемонстрували дітям пожежно-рятувальну техніку та обладнання, розповіли, у яких випадках використовується те, чи інше спорядження та засоби, пояснили наскільки важливим є дотримання правил безпечної поведінки у повсякденному житті, та до яких жахливих наслідків призводить нехтування ними. У дітей це викликало неабияке захоплення і всі наввипередки хотіли спробувати приміряти пожежну каску, різного виду захисні костюми. А спробувати загасити умовну пожежу за допомогою переносного вогнегасника та ручного пожежного ствола хотіли усі й відразу.

А спробувати загасити умовну пожежу за допомогою переносного вогнегасника та ручного пожежного ствола хотіли усі й відразу.

Наприкінці заходу всі охочі задавали рятувальникам безліч питань, які їх цікавили. І якщо на початку заходу на запитання рятувальників «В чому полягає робота рятувальників?», діти в переважній більшості відповідали «Гасити пожежі», то після проведення акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», кожен вже знав, як і чим ці пожежі ліквідовуються, на які ще виклики залучаються рятувальники, які правильні дії при пожежі і як користуватися вогнегасниками, а також багато іншої цікавої та корисної інформації.

Цей день для школярів пройшов цікаво, а що найголовніше пізнавально. За переконанням як рятувальників, так і педагогічних працівників закладу такого роду заходи дають змогу в цікавій та доступній формі пояснити дітям основи безпечної життєдіяльності та виховати в них культуру безпечної поведінки.

Telegram Channel