Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Викрили поліцейських, які у підвальному приміщенні суду організовували дозвілля підсудним (Фото, відео)

Свято для підсудних.

Відділ комунікації ГУНП.

Викрили поліцейських, які у підвальному приміщенні суду організовували дозвілля підсудним (Фото, відео)

Протиправну діяльність співробітників конвойної служби викрили колеги із поліції Київської області

 

Чотирьох правоохоронців відсторонено від виконання службових обов’язків. Зібрані матеріали будуть передані у Державне бюро розслідувань. 

Коли правоохоронці отримали оперативну інформацію про злочинну діяльність поліцейських конвойної служби, відразу вирішили її перевірити. З’ясувалося, що під час конвоювання членів злочинної групи, яких у 2014 році затримали за скоєння тяжких злочинів (бандитизм, розбійні напади та незаконне зберігання зброї), із СІЗО для участі у судових засіданнях, конвоїри у кімнатах для арештованих організовували їм зустрічі зі сторонніми особами.

 

 «Слідчі тривалий час документували злочинну діяльність зловмисників і після завершення досудового розслідування скерували матеріали кримінального провадження до суду, аби підозрювані отримали передбачене законом покарання. Натомість після завершення судових засідань деякі конвоїри організовували їм «дозвілля» у підвальних приміщеннях одного із міськрайонних судів Київщини.

Зокрема, працівники поліції влаштовували арештантам зустрічі зі сторонніми громадянами, серед яких були і особи із кримінальним минулим, та навіть організовували їм застілля, до яких і самі долучалися. Також встановлено, що вони дозволяли їм користуватися мобільними телефонами і навіть вживати алкоголь та наркотики», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

В одного із відвідувачів під час поверхневого огляду вилучили предмет, схожий на пістолет (імовірно, травматичний), шприци та мобільні телефони.

Коли на місце події прибули співробітники управління стратегічних розслідувань, відділу інспекції з особового складу та полку поліції особливого призначення у приміщенні перебували 5 підсудних, 5 «гостей» та 4 правоохоронці. В одного із відвідувачів під час поверхневого огляду вилучили предмет, схожий на пістолет (імовірно, травматичний), шприци та мобільні телефони.

 

«Такі співробітники паплюжать результати невтомної роботи поліцейських, які щодня своїми вчинками демонструють готовність служити і захищати. Тому моя позиція чітка і принципова: ніяких виправдань і поблажок, лише звільнення з лав Національної поліції і справедливий вирок суду. Тож про їхню протиправну діяльність вже поінформовано працівників Державного бюро розслідувань для надання їх діям правової оцінки та притягнення до відповідальності», - наголосив начальник поліції.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також призначено службову перевірку, на час проведення якої конвоїри відсторонені від виконання службових обов’язків. Окрім того, усі зібрані матеріали будуть направлені у Державне бюро розслідувань.

 

Джерело: Відділ комунікації ГУНП.
Telegram Channel