Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Технологія розколу: у Порошенка прокоментували скандал з «Кварталом 95»

Заспівали: Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала… Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Велерича… Люди вогонь побачили, допомагати почали, відра схопили, прибігли, в вогонь соляру плескали.

УП.

Технологія розколу: у Порошенка прокоментували скандал з «Кварталом 95»

Народний депутат від партії «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв вважає, що в Україні реалізовується технологія розколу через «Квартал 95»

Так він прокоментував скандал, коли під час шоу «Квартал 95» та хор імені Верьовки заспівали пісню, насміхаючись з підпалу будинку колишньої Голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Подаємо текст Володимира Ар’єва повністю:

«Сьогодні свідома частина суспільства обурились діями «Кварталу» – але є ті, хто аплодують цьому дійству. Адже для них Гонтарева «винна» в їхніх безголових кредитах в доларах «по 8», в жадібності до роздутих відсотків депозитів у схемних банках, що луснули. І цинічне «браво» від Коломойського підтверджує невипадковість цього глуму. Одних об’єднує справедливе обурення, бо для бруду використали символ. Зловтіха об’єднує інших – дивись як їх зробили ще раз!

Сьогодні свідома частина суспільства обурились діями «Кварталу» – але є ті, хто аплодують цьому дійству.

Володимир Ар'єв.
Володимир Ар'єв.

 Через висміювання суспільству намагаються нав’язати уяву про «справедливість» без моралі. Коли всі засоби добрі, стираються межі пристойності і людськості для вивільнення інстинктів і примітивних рефлексій. Знелюднити і принизити одних при одночасному піднесенні інших. Стиль кварталу якраз той: висміювання і катарсис з пафосним посилом наприкінці. Саме цю технологію використовували більшовики перед заходом в Україну в 1918-20 роках, саме ці засоби використовуються для створення внутрішнього протистояння на потрібній території. Саме тому для цього беруть не районний хор самодіяльності, а символічний, заснований гетьманом Скоропадським у 1918-ому, в один час з симфонічним оркестром і українською Академією наук, хор імені Григорія Верьовки. І ганьба, що керівництво цього символу не має сміливості сказати «ні».

Проросійське населення з пост-совком піднімають голову, а українські та проєвропейські громадяни відмовляються її опускати.

Мені цілком зрозуміло хто саме скористається ситуаціями, коли одні не можуть не обуритись, а інші не можуть нарадітись. Таких історій стає все більше. Бо такі дії об’єднують людей в протилежні групи за їх переконаннями, але, в той же час, поглиблює тріщину між ними і розділяє суспільство на два табори. В нашому випадку це набуває форми, коли проросійське населення з пост-совком піднімають голову, а українські та проєвропейські громадяни відмовляються її опускати.

Зараз відбуваються процеси розколу суспільства, схожі на 2004 чи 2013. І те, що вся історія асоціюється з президентом та його бізнес-партнером, є неприпустимою обставиною. Адже вони теж беруть участь в розколі. Справжньому, послідовно створюваному і глибокому, а не придуманому завсідниками соцмереж під гаслом «Не нагнітай!»

Ця історія повинна мати відповідні наслідки і для «жартівників», і для підспівувачів, якщо ми не хочемо, щоб інші наслідки були для країни і розкол суспільства продовжився».

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel