Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Чорновол вимагає притягнути до відповідальності Богдана

Андрій Богдан - права рука президента Зеленського.

ubn

Чорновол вимагає притягнути до відповідальності Богдана

Народний депутат України VIII скликання, відома українська журналістка та громадський діяч Тетяна Чорновол вважає, що в українських правоохоронців є достатньо доказів для притягнення до відповідальності керівника Офісу президента Андрія Богдана через скоєння ним злочину на користь… Міністерство оборони Росії!

Подаємо резонансний допис, який вона розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Андрій Богдан – керівник офісу Президента Зеленського - ходить під криміналом. Мова йде про те, що він скоїв злочин в інтересах Міністерства оборони Росії, що полягав в організації пограбунку бюджету України на суму 3 млрд. грн. Мова йде про те, що цей злочин вже розслідуваний в ГПУ в трьох провадженнях і слідство має достатньо доказів, щоб ВЖЕ вручити Богдану підозру. Ось документ з Єдиного реєстру судових рішень, де Богдан значиться, як ОСОБА №6.

 

 Для підозри Богдану потрібно всього-нічого: достатньо об’єднати три розслідування (в яких слідство вже вийшло на виконавців) в одне з метою притягнення до відповідальності організатора та замовника. Коли це зробити, відразу складеться пазл, що продемонструє особливу організаторську роль одного з фігурантів всіх трьох розслідувань – А.Й.Богдана. І, повірте, вже зібраних доказів буде достатньо, щоб завтра негайно вручити підозру Богдану за організацію злочину. З замовником важче, бо замовник Портнов, а з ним ще доведеться попрацювати. Без відповідних свідчень Богдана на Портнова, висунути звинувачення останньому буде не легко. Але подібні справи і розслідуються таким чином – крок за кроком: спочатку виконавці, потім організатори, потім замовники.

Мова йде про те, що цей злочин вже розслідуваний в ГПУ в трьох провадженнях і слідство має достатньо доказів, щоб ВЖЕ вручити Богдану підозру.

Тому звертаюся в першу чергу до Президента Зеленського та його любих друзів 95-кварталівців: якщо вас вже лякає «портновщина», яку розвернув в країні Богдан, то знайте, що вже завтра Генпрокурор Рябошапка може легко вас від нього порятувати – вручивши тому цілком законну підозру.

Відповідне звернення про об’єднання кримінальних проваджень з метою притягнення до відповідальності організаторів та замовників злочину (Богдана та Портнова), я вже направила у НАБУ. Бо в злочині «корупційна» стаття 191 – дії службових осіб, що призвели до розтрати в особливо великому розмірі. А 3 млрд грн – це, погодьтесь, особливо великий розмір! Також направила заяви до ДБР (бо традиційно я туди подаю заяви про злочини Портнова), і в ГПУ (бо окремі епізоди того злочину вже розслідувані різними підрозділами ГПУ). Ще недопрацювала, бо варто також було скерувати заяву до СБУ, оскільки злочин скоєний в інтересах Міністерства оборони Росії посадовими особами, а це може кваліфікуватися, як державна зрада.

Отож, нижче додаю свою заяву, а також посилання на деякі документи з Єдиного реєстру судових рішень, щоб читачі пересвідчилися, що в своїй заяві я опираюся на факти, що вже встановленні в кримінальних провадженнях.

Отже, в 2012 році Андрій Богдан, будучи посадовою особою Кабміну (заступником Міністра кабінету Міністрів, радником Азарова), організував неправомірне рішення суду, що являло собою пограбунок державного бюджету на 3 млрд. грн та ще й на користь Міністерства оборони Росії.

А зараз коротко про злочин, де Портнов був замовником, а Богдан – організатором.

Отже, в 2012 році Андрій Богдан, будучи посадовою особою Кабміну (заступником Міністра кабінету Міністрів, радником Азарова), організував неправомірне рішення суду, що являло собою пограбунок державного бюджету на 3 млрд. грн та ще й на користь Міністерства оборони Росії. В цьому рішенні була політична складова і про неї йдеться в моїй заяві, однак зараз я виведу її за дужки, щоб не відволікала від злочину Богдана. Передовсім тому, що мотив злочину відіграє більшу роль в обвинуваченні замовника, а зараз я хочу зосередитися на організаторі.

Отже, що зробив і не зробив Богдан? Богдан повинен був захищати інтереси Кабміну, адже він був представником КМ на суді за позовом Міністерства оборони Росії до Кабміну. Ось підтвердження, де чітко вказано, що від відповідача виступає Богдан.

 

 В цьому позові МО РФ вимагало, щоб борги комерційної української структури перед російським оборонним відомством (в розмірі 3 млрд. грн) були погашені за рахунок державного бюджету України.

Відразу скажу – це абсурдна вимога, і у російської сторони не було жодного доказу та жодного документу, щоб зобов’язати Кабмін платити кошти.

Однак, документи, які дозволили суду аргументувати своє рішення на користь РФ, раптово були надані стороною відповідача … Особою №6.

Однак, документи, які дозволили суду аргументувати своє рішення на користь РФ, раптово були надані стороною відповідача … Особою №6.

Особа №6 – це був представник кабміну Андрій Богдан. Тобто, Андрій Богдан особисто передав суду компромат на Україну, яку він представляв, як офіційна особа. Цим «компроматом» були копії начебто державних гарантій України, в яких Кабмін начебто зобов’язувався гарантувати виконання зобов’язань комерційної фірми перед РФ, і у випадку чого – компенсувати втрати і борги.

А далі найголовніше: слідством було встановлено, що Богдан передав суду сфальшовані документи – липові папірці, що не коштують паперу, на якому вони надруковані, – не те що 3 млрд грн.

Далі слідством було встановлено, що в їх фальшуванні і брав безпосередню участь Богдан за допомогою співробітників СБУ та працівників Кабміну.

Слідством було встановлено, що позов МО РФ був штучно організований з України конкретно Адміністрацією Президента Януковича, а рішення Господарського суду на користь РФ було замовними і неправомірним.

Зокрема, слідством вручено підозри заступнику голови Вищого господарського суду Артуру Емельянову за втручання в автоматизовану систему розподілу справ в Господарському суді м. Києва та в Апеляційному суді з метою призначення «своїх» суддів для розгляду позову Міноборони РФ до Кабміну.

До речі, Майдан зупинив виплату Міністерству оборони Росії всіх 3 млрд. бюджетних коштів, свідомо і цинічно програних Богданом. Тобто, навіть в цій справі Майдан порятував Україну.

В ГПУ вже лежить підозра судді Господарського суду Анатолію Івченку за неправомірне рішення на користь Російської федерації.

Найголовніше: після Майдану це рішення Господарського суду на користь РФ було скасоване.

До речі, Майдан зупинив виплату Міністерству оборони Росії всіх 3 млрд. бюджетних коштів, свідомо і цинічно програних Богданом. Тобто, навіть в цій справі Майдан порятував Україну.

Однак, збитки Україні Богдан таки наніс, бо 38 млн. грн українське Казначейство встигло перерахувати в Російську Федерацію до Майдану.

І недолюстрований Богдан мусить за це відповісти! А Зеленський і Рябошапка мають найлегший шлях очистити від «портновщини» офіс президента – вручити підозру особі № 6».

Повний текст заяви Тетяни Чорновол в НАБУ про злочин Богдана проти України на користь РФ.

Telegram Channel