Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

МЕНЮ ДИКТУЄ ПІСТ

Господині заклопотані, що зараз приготувати, щоб було недорого, поживно і смачно. Пропонуємо вам кілька рецептів — вибирайте...

Господині заклопотані, що зараз приготувати, щоб було недорого, поживно і смачно. Пропонуємо вам кілька рецептів — вибирайте.

БОРЩ З РИБОЮ І КВАСОЛЕЮ
Підготовлені шматки риби залити холодною водою, довести до кипіння, у бульйон покласти корінь петрушки, цибулю, лавровий лист. Рибу витягнути, а бульйон процідити. Знову довести до кипіння, покласти в нього нашатковану капусту та картоплю. За 10 хвилин до закінчення варіння додати тушкований буряк, відварену квасолю, пасеровані корінчики петрушки, підсмажене борошно, томатну пасту і варити до готовності.

ОСЕЛЕДЦЕВА СМАКОТА
Два оселедці почистити, зняти шкірку, вибрати кістки. Нарізати кубиками, змішати із склянкою вареної квасолі, подрібненою цибулею, зеленню петрушки чи кропу, заправити олією. За бажанням можна додати чорний мелений перець і товчений горіх.

КАША — РАДІСТЬ НАША
Кілограм гарбуза зварити, протерти крізь сито. Додати 150 грамів манки , 200 грамів почищених і подрібнених яблук, 100 грамів кураги, цукор. Варити ще 20 хвилин. Можна засмачити кашу олією, а можна їсти і без неї.

ГАЛУШКИ
Півкілограма картоплі зварити, потовкти з олією. Дві цибулини подрібнити і підсмажити на олії до золотистого кольору, додавши дві столові ложки томатної пасти. Картоплю змішати з засмажкою, крохмалем, пшеничним борошном (по столовій ложці), посолити за смаком. Добре вимішати, виробити невеликі галушки і варити до готовності в підсоленій воді. Готові намастити підсмаженою цибулею.

БУРЯКОВИЙ САЛАТ З ЧОРНОСЛИВОМ І ГОРІХАМИ
Буряк вимити, почистити, нашинкувати. Чорнослив зварити і видалити кісточки, нарізати. Цибулю нашинкувати. Насіння кропу розмолоти. Усе з’єднати, посолити до смаку, додати олію. При подачі на cтіл посипати подрібненими грецькими горіхами.
Telegram Channel