Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Хтось за допомогою спецтехніки міняє берегову лінію на Світязі

Шацький національний парк.

Хтось за допомогою спецтехніки міняє берегову лінію на Світязі

Хтось за допомогою спецтехніки міняє берегову лінію на Світязі Про це йдеться на сайті Шацького національного парку

 

 У тексті, зокрема, зазначається:

«Нещодавно працівниками відділу державної охорони ПЗФ Шацького національного природного парку було виявлено на території пансіонату «Шацькі озера» в районі центрального пляжу, що входить до зони регульованої рекреації парку, несанкціоновані роботи, а саме діставання екскаватором піску з озера Світязь, що призвело до зміни структури та конфігурації берегової лінії.

Виявлено на території пансіонату «Шацькі озера» в районі центрального пляжу, що входить до зони регульованої рекреації парку, несанкціоновані роботи, а саме діставання екскаватором піску з озера Світязь, що призвело до зміни структури та конфігурації берегової лінії.

Хочемо зазначити, що проводити подібні роботи на території парку відповідно до Проекту організації території, охорони, відтворення та рекреаційного використання природних комплексів і об’єктів Шацького національного природного парку, затвердженого наказом Мінекоресурсів України від 25.04.2002 р. № 163, схеми зонування Шацького НПП та Положення про Шацький НПП заборонено . Тому такі дії є порушенням с. 91 КУпАП, п. 4.6.1 «Положення про Шацький НПП» та ст. ст. 88, 89, 94 Водного кодексу України.

Сподіваємось, що порушників буде виявлено та притягнуто до відповідальності».

Усі фото - із сайту Шацького НПП.

 

 

 

Джерело: Шацький національний природний парк.
Telegram Channel