Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині судитимуть білоруса, який хотів вивезти частини військових літаків

Невдовзі підозрюваний постане перед судом.

Лівий берег.

На Волині судитимуть білоруса, який хотів вивезти частини військових літаків

Громадянин Республіки Білорусь, який намагався незаконно вивезти з України складові частини літаків та гелікоптерів, потане перед судом

Прокуратура Волинської області затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими обласного Управління СБУ кримінальному провадженні про порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, вчиненого 38-річним громадянином Республіки Білорусь.

22 травня цьогоріч чоловік, під час перетину кордону через пункт пропуску «Пулемець» Волинської митниці ДФС, намагався перемістити з України до Республіки Білорусь без відповідних дозволів та з приховуванням від митного контролю електромеханізми, які використовуються у військовій сфері як складові частини бортових систем літаків та гелікоптерів «Ил-76МД», «АН-26», «АН-30», «АН-32», «Ми-24», «Ми-26».

Намагався перемістити з України до Республіки Білорусь без відповідних дозволів та з приховуванням від митного контролю електромеханізми, які використовуються у військовій сфері як складові частини бортових систем літаків та гелікоптерів «Ил-76МД», «АН-26», «АН-30», «АН-32», «Ми-24», «Ми-26».

Про незаконне переміщення таких товарів стало відомо оперативникам органу безпеки та охорони державного кордону, відтак їх було виявлено та вилучено при проходженні митних процедур.

Нині громадянина Білорусі обвинувачують у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 333 Кримінального кодексу України, й невдовзі він постане перед судом.

Довідково: згідно із санкцією ч. 1 ст. 333 КК України порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, -  карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Наталка МУРАХЕВИЧ, прессекретар прокурора Волині.

 

Telegram Channel