Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Найменш витратні страви з равликів

Спробуйте приготувати делікатесне блюдо і ви.

ukraine.snails-house.com

Найменш витратні страви з равликів

Равлики в Україні вважаються делікатесом, але насправді у Франції і Італії, де попит на продукт б'є рекорди, страви з равликів можна зустріти і на світських прийомах, і на домашніх обіда

Власне, і в українських супермаркетах вже можна знайти заморожених молюсків у вигляді напівфабрикатів – все, що потрібно, щоб приготувати такий продукт, це поставити в духовку на 15-20 хвилин.

Самі по собі равлики доступні навіть пересічному українцю, але ціну на делікатес часто підвищують додаткові інгредієнти – їх люблять поєднувати з сиром, сухим білим вином, морепродуктами. При цьому є страви набагато менш затратні, і при цьому настільки ж вишукані за смаком. Ознайомитися з продукцією з равликів можна на сайті «https://ukraine.snails-house.com».

З часником і вершковим соусом

Це стандартний рецепт ескарго – запечених виноградних равликів.

1. Равликове філе засипають борошном і травами, потім варять.
2. Панцир чистять.
3. Окремо готують соус: вершкове масло змішують з травами і часником.
4 Вареним равликовим філе начиняють панцир і заливають соусом.

Рецепт можна модифікувати: наприклад, щоб соус був густішим, додати сир. Також пропонується:

  • додатиподрібнений волоський горіх, щоб приготувати равликів по-Лимузинськи;
  • трохи урізноманітнити соус діжонською гірчицею – це рецепт молюсків по-Дижонськи;
  • змішати масло з шафраном, перцем і імбиром – вийде пікантний делікас Шафрано.

Готові ескарго вживають в їжу як основне блюдо або закуску. У соус можна вмочати багет, картоплю або батат.

З цитрусами

Равликове філе має дуже ніжний смак. Тому його люблять поєднувати з продуктами, які додадуть страві більш різкий відтінок. Яскравий приклад – морепродукти. Але кальмари, мідії і креветки експортують в Україну, тому тут вони коштують дорого. Пропонується замінити цей інгредієнт більш бюджетним, але теж цікавим компонентом – цитрусовими.

  • Використовуйте лимон, якщо хочете більш стримане за смаком, кислувате, блюдо.
  • Для солодощі візьміть апельсин або мандарин.
  • Гіркуватості страви додасть грейпфрут.

З цитрусових можна приготувати соус з додаванням або без додавання цедри. Щоб суміш була густішою, додають желатин або вершки. Крім того, шматочками цитрусових прикрашають вже готовий делікатес.

Якщо готувати равлики з цитрусами за рецептом, аналогічним ескарго, соусом з філе начиняють панцир. Але є й інший варіант: просто змішати м'ясо молюсків з соусом, подавати в мисочках і їсти ложкою, як рагу.

З грибами

Гриби – чудовий компонент страв. Вони недорогі, швидко і нескладно готуються, і при цьому мають специфічний смак, тому перетворюють будь-який продукт, з яким поєднуються. Тандем грибів та равликів сподобається тим, хто любить ніжні поєднання. Втім, легкий делікатес виходить тільки якщо використовувати печериці, а якщо замінити їх на лісові гриби, поєднання стане ще більш цікавим.

З грибів і філе молюсків готують густе рагу під соусом з вершків, масла або сметани. Всі інгредієнти гасять в глибокому казані. Така технологія дає можливість всім компонентам обмінятися відтінками смаків. За бажанням можна додати якісь трави – італійські або провансальські. А при подачі на стіл прикрасити тертим сиром або ягодами.

Делікатес виходить ситним і смачним. Рекомендується пробувати його з гарніром – підійде традиційна картопля або батат. Крім того, равликову-грибним рагу часто заливають пасту. При всьому багатстві смаків і незвичайності подачі, за ціною таке блюдо виходить дуже бюджетним.

Також завжди можна поекспериментувати і придумати рецепт самостійно. Ніжні равлики поєднуються з багатьма продуктами. Але для початку покуштуйте класичний рецепт ескарго по-Бургундські,на нього ви теж витратите небагато грошей, і гарантовано насолодитеся вишуканим смаком. 

Telegram Channel