Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Польщі хочуть спростити працевлаштування українських лікарів

Чи залишаться після такого рішення Польщі лікарі в Україні?

УП.

У Польщі хочуть спростити працевлаштування українських лікарів

Міністерство охорони здоров'я Польщі розробило проєкт закону, який спрощує працевлаштування для лікарів із країн, які не входять до складу Європейського союзу, зокрема з України

Пропоновані міністерством зміни дадуть можливість обійти або відкласти процедуру нострифікації – визнання іноземних документів про освіту. Іноземним медикам планують видавати дозволи на роботу в конкретній лікарні або нададуть можливість скласти іспит для одержання дозволу на роботу в Польщі.

Пропоновані міністерством зміни дадуть можливість обійти або відкласти процедуру нострифікації – визнання іноземних документів про освіту.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що за допомогою цих нововведень влада має намір побороти «адровий голод» у лікарнях, які можуть закрити через відсутність фахівців.
Президент Польської федерації лікарень Ярослав Федоровський заявив, що схожу практику використовують і в інших європейських країнах.
«Ми маємо перевагу в тому, що лікарі, які претендують на роботу в Польщі, – це люди, які добре знають польську мову», – зауважив він. Видання зазначає, що в Польщі працює багато лікарів з України, але, оскільки процес нострифікації диплома тривалий і дорогий, вони працюють санітарами або молодшими сестрами.

Джерело: Гордон.
Telegram Channel