Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку відзначили 20-річчя Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка на Волині

Польська культура зажди була присутня на теренах нашого міста та нашої області.

lutskrada.gov.ua

У Луцьку відзначили 20-річчя Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка на Волині

Урочистості з нагоди 20-річчя Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка на Волині відбулись учора в Палаці культури міста Луцька. Участь у них взяли виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт та заступник міського голови Ірина Чебелюк, інформує Луцька імська рада.

З вітальним словом до представників Товариства звернувся Григорій Пустовіт.

«Сьогодні у нас гарна ювілейна подія - 20 років Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка. Товариства, яке проводить просвітницьку та культурну роботу, розвиває на теренах Луцька та Волині польську культуру, а також дає можливість ознайомитися з нею та збагатити себе її здобутками. Ви відкриваєте нам спільні сторінки історії, які нас об’єднують та показуєте щось нове, якого ми до цього не знали. Ви досить активно берете участь в культурному житті нашого міста», - зазначив виконувач повноважень міського голови.

Нас усіх тягне до коренів, до того, що дарували нам наші діди-прадіди, але ви не просто збираєтесь для того, щоб згадати щось, ви збираєтесь для того, щоб і навчити молоде покоління, передати їм свої знання та вміння, свої здобутки та напрацювання.

І продовжив: «Ми розуміємо, що для вас діяльність товариства - не просто можливість прийти та зустрітися, а можливість відчути себе однією спільнотою, тим що поєднує: польська мова, культура, пісня, танок. Це те, що дозволяє вашій душі відчути щось рідне, те, що грає на найпотаємніших струнах в душі кожної людини. Нас усіх тягне до коренів, до того, що дарували нам наші діди-прадіди, але ви не просто збираєтесь для того, щоб згадати щось, ви збираєтесь для того, щоб і навчити молоде покоління, передати їм свої знання та вміння, свої здобутки та напрацювання. Це те, що дозволяє впевнено дивитися вперед, адже немає майбутнього у тих, хто забуває минуле, немає майбутнього у тих, хто забуває своє коріння, немає майбутнього у тих, хто не береже той спадок, який залишили діди-прадіди. Польська культура зажди була присутня на теренах нашого міста та нашої області. Польська мова, польська пісня, польський танок — це те, що нас взаємозбагачувало. Культура ніколи не розділяла, культура завжди єднала».

Після вітальних слів, Григорій Пустовіт вручив представникам Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка на Волині почесну грамоту та подяки міського голови.

Telegram Channel