Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Волині відбувся семінар «Ефективне ведення сільського господарства»

Пан Борисюк зупинився на тому, як розпізнати небезпечних карантинних шкідників, як проводити заходи боротьби з ними.

Державна служба зайнятості

На Волині відбувся семінар «Ефективне ведення сільського господарства»

На заході йшлося про боротьбу з карантинними шкідниками

Нещодавно відбувся навчальний семінар для жителів села «Ефективне ведення сільського господарства», інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

У заході взяв участь представник Головного Управління Держпродспоживслужби у Волинській області – головний спеціаліст відділу фітосанітарних заходів на кордоні пункту фітосанітарного контролю Устилуг ( автомобільний) Анатолій Борисюк. Він надав інформацію про завдання та функції даної установи, ознайомив з її роботою.

Окремо пан Борисюк зупинився на тому, як розпізнати небезпечних карантинних шкідників, як проводити заходи боротьби з ними. Він ознайомив присутніх з характеристиками та зовнішнім виглядом карантинних організмів, які можуть трапитись у нашому регіоні, пояснив у чому полягає їх небезпека, та як їх знищити.

Саджанець прийметься тоді, коли його захистять від прямого попадання сонячного проміння та внесуть багато вологи при посадці. Має значення і вибір періоду обрізки лози, збереження її від зимових холодів та вітрів. 

Анатолій Борисюк захоплюється виноградарством. Отож він надав багато порад та поділився секретами вирощування цієї культури. Це і вибір сорту, правильний спосіб висадки, догляд. Наприклад, саджанець прийметься тоді, коли його захистять від прямого попадання сонячного проміння та внесуть багато вологи при посадці. Має значення і вибір періоду обрізки лози, збереження її від зимових холодів та вітрів.

Учасники навчального семінару отримали практичні поради про роботи в саду в осінній період. Пан Анатолій розповів про методи обробки плодових дерев від хвороб, які також були перевірені у власному саду.

Заняття пройшло у формі діалогу. Присутні почули багато корисних порад, задавали запитання та ділились своїм досвідом.

Telegram Channel