Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині підприємець повернув громаді амбулаторію

Суб’єктом господарювання не проведено оцінку майна, яке здавалося в оренду, та відповідно неправильно розраховано розмір орендної плати, яка мала сплачуватися у місцевий бюджет.

fakty.com.ua

На Волині підприємець повернув громаді амбулаторію

Прокурори забезпечили повернення громаді на Ковельщині приміщення, наданого підприємцю в оренду із порушеннями законодавства

Господарський суд Волинської області задоволив позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Люблинецької селищної ради до місцевого підприємця, визнав недійсним договір оренди майна й зобов’язав суб’єкт господарювання повернути орендоване ним нежитлове приміщення територіальній громаді.

Вивчаючи стан дотримання вимог законодавства у сфері використання об’єктів комунальної власності, прокурори з'ясували, що приміщення колишньої амбулаторії в селищі Люблинець було надано в оренду підприємцю із порушеннями законодавства.

Приміщення колишньої амбулаторії в селищі Люблинець було надано в оренду підприємцю із порушеннями законодавства. 

При укладенні договору оренди, усупереч вимогам Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Методики оцінки об’єктів оренди, суб’єктом господарювання не проведено оцінку майна, яке здавалося в оренду, та відповідно неправильно розраховано розмір орендної плати, яка мала сплачуватися у місцевий бюджет.

Суд задоволив позовні вимоги прокуратури, договір оренди визнано недійсним, відтак підприємець поверне комунальне майно у користування територіальної громади селища.

Наталка Мурахевич, прессекретар прокурора області

Telegram Channel