Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луцькі депутати заступилися за вчителів перед Зеленським

Не на такі реформи сподівалися педагоги.

publicdomainpictures.net

Луцькі депутати заступилися за вчителів перед Зеленським

Звернення щодо недопущення скасування прав та гарантій педагогічних працівників, адресоване Президенту України Володимиру Зеленському та Прем’єр-міністру Олексію Гончаруку, ухвалили сьогодні на сесії міської ради

Як повідомив автор проєкту рішення, депутат Ігор Поліщук, 29 жовтня у Києві десятки тисяч педагогічних працівників з усієї України вийшли на протест, аби висловити незгоду зі змінами до законодавства, які планує ухвалити Верховна Рада України щодо системи оплати праці.

Уже зараз вчителі звільняються. Якщо будуть скасовані діючі доплати, ситуація може стати вкрай критичною.

Запропоновані комітетом з питань освіти та науки внесення та зміни до закону «Про повну загальну середню освіту» передбачають скасування доплат вчителям за класне керівництво, за завідування навчальними майстернями, кабінетами, спортивними залами, за обслуговування комп’ютерної техніки, проведення позакласної роботи; завідування бібліотеками, роботу з бібліотечним фондом підручників та ряд інших доплат.

«Сьогодні вчителі є однією із найбільш незахищених категорій населення. Чомусь реформа під назвою «Нова українська школа» розпочалася із меблів та обладнання, і це також є необхідним для отримання знань, але жодним чином вона не захищає тих, хто дає учням знання. Через низькі заробітні плати педагоги змушені шукати додаткові джерела доходу, а під час літніх відпусток їдуть закордон. Уже зараз вчителі звільняються. Якщо будуть скасовані діючі доплати, ситуація може стати вкрай критичною», - переконаний Ігор Поліщук.

Telegram Channel