Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лучанин поштою відправляв у Польщу старовинні монети

Ціна на орт Вільгельма на аукціонах стартує від 1300 гривень.

auction.violity.com

Лучанин поштою відправляв у Польщу старовинні монети

Предмети старовини вилучені та після проведення експертиз передані на відповідальне зберігання до Волинського краєзнавчого музею

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення мешканцем Луцька замаху на контрабанду культурних цінностей.

Унаслідок проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, в тому числі негласного характеру, задокументовано та припинено спробу незаконного переміщення громадянином через митний кордон України, шляхом відправлення міжнародних поштових відправлень до Республіки Польща, предметів нумізматики, що становлять культурну цінність, серед яких монети орт Георга Вільгельма 1624 року випуску, орт Сигізмунда ІІІ Вази 1624 року випуску, дирхам куфічний династії Саманідів 819-999 років.

Предметів нумізматики становлять культурну цінність. Серед них є такі монети: орт Георга Вільгельма 1624 року випуску, орт Сигізмунда ІІІ Вази 1624 року випуску, дирхам куфічний династії Саманідів 819-999 років. 

Предмети старовини вилучені та після проведення експертиз передані на відповідальне зберігання до Волинського краєзнавчого музею.

З урахуванням зібраних доказів громадянину повідомлено про підозру у вчиненні замаху на контрабанду (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 201 КК України).

Триває досудове розслідування, встановлюються можливі спільники підозрюваного, а також джерела придбання ним предметів старовини. Зауважимо, що за вчинення контрабанди санкцією ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Наталка Мурахевич, прессекретар прокурора області

Telegram Channel