Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Верховна Рада зняла недоторканність з депутата Дубневича

Нардепа звинувачують в корупції.

Макс Требухов

Верховна Рада зняла недоторканність з депутата Дубневича

Представника депутатської групи «За майбутнє» дозволили притягнути до кримінальної відповідальності

За зняття недоторканності з Дубневича проголосували 332 депутати за мінімально необхідних 226, за його затримання - 241 депутат, за арешт - 229 депутатів. Усі три рішення підтримали депутати фракцій «Слуги народу» і «Голос». При цьому «СН» дали лише 208 голосів. Фракції «ЄС» і «Батьківщина» голосували тільки за зняття недоторканності, передає Lb.ua.

Відмовилися знімати недоторканність і дозволяти арешт Дубневича депутати фракцій «За майбутнє» і ОПЗЖ.

Відмовилися знімати недоторканність і дозволяти арешт Дубневича депутати фракцій «За майбутнє» і ОПЗЖ.

Дубневичу інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

За версією слідства, дії депутата спричинили збитки держави в розмірі 93,277 млн гривень.

Згідно з поданням генерального прокурора Руслана Рябошапки, Дубневич, перебуваючи на посаді голови парламентського комітету з питань транспорту, знав про фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця» і мав вплив на засновників і посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, рамних рейок, хрестовин і комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що Дубневич зі спільниками вивчив і проаналізував попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняв рішення заволодіти коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані юридичними особами, яких контролював депутат і його спільники, через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції.

Telegram Channel