Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Господь чує молитви за маленьку волинянку Вікусю Павлік

Допоможіть цій дівчинці жити без болю!

Леся ПАВЛІК

Господь чує молитви за маленьку волинянку Вікусю Павлік

Минула неділя в Горохові запам’ятається осінньо-сонячною подією: релігійні громади Української церкви християн віри євангельської і Церкви євангельських християн-баптистів завітали до РНД «Просвіта», щоб скласти вдячність Творцеві за життя

«Будемо оспівувати, вихваляти, прославляти все, що ми маємо, дякувати Богові за здоров’я, свої сім’ї, за свободу й Україну, за всі благословення та милості, які Господь посилає нам кожного дня» – ці сердечні слова, мовлені авторами сценарію, ведучими і режисерами дійства, подружжям Олени і Богдана Онищуків, стали лейтмотивом незабутньої зустрічі. Організаторами Дня подяки традиційно були районний благовісник Української церкви ХВЄ Віталій Рощина і пастор Церкви ЄХБ «Світло життя» міста Горохова Аркадій Номінат.

Мелодійним прологом концертної програми став спів діточок, чиї голосочки нагадують ангельські. Пісні ж для особливого дня керівники колективу Олена Онищук та Ілона Молочник із чималого репертуару вибрали найгарніші. Дивували милозвуччям гурти Української церкви ХВЄ Горохова «Чернігівська» (керівник Олена Онищук) і Церкви ЄХБ села Скобелка «Вірність» (керівник Тетяна Дацюк), хор Церкви ЄХБ села Вільхівка (керівники Алла Мурмель та Микола Войтович).

Усі, кому небайдужа доля 9-річної Вікусі Павлік, також можуть переказати кошти за такими реквізитами: рахунок у ПриватБанку: 5168 7427 1002 1423.

Гармонією дивували акорди оркестрового ансамблю (керівник Віктор Назарчук), оркестру народних інструментів церкви «ВІФІЛЬ» села Борочиче (керівник Андрій Мороз) і, наче чисті джерела, віра і любов до Господа лилися з віршів, що їх декламували Софія Юзва, Анастасія Якобчук, Соломія Яворська, Христина Мельничук, Тетяна Дацюк.

Найзворушливішими були душевні молитви, які очолили пастори Микола Вакуліч із Горохова та Василь Войтович із Вільхівки.

 Мали ці благодатні години ще одне благородне призначення: всі, хто завітав на День подяки, просили у Всевишнього здоров’я і жертвували кошти для дев’ятирічної Вікторії Павлік зі Скобелки.

Ця сонячна дівчинка не може ходити, повноцінно розвиватися. У Вікусі діагностували дитячий церебральний параліч, подвійну геміплегію, когнітивну недостатність, симптоматичну епілепсію, кісту лобно-тім’яних ділянок обох півкуль головного мозку, внутрішню компенсовану гідроцефалію. Життя дитини зіткане зі страждань і болю. Лікувати дівчинку погодилися в ізраїльській лікарні. Але навіть обстеження у клініці сільська родина не може самостійно оплатити. Необхідно проходити і курси реабілітації, які теж дуже дорогі.

 

У Віталія Рощини дізналася, що для Вікторії було зібрано 19786 гривень і 55 євро. Християнські родини дуже втішилися такою благодійністю. Люди знають, що Бог щедрий на дива, а за милосердя віддячує сторицею!

Усі, кому небайдужа доля 9-річної Вікусі Павлік, також можуть переказати кошти за такими реквізитами: рахунок у ПриватБанку: 5168 7427 1002 1423, мама Павлік Леся Олексіївна, тел. 097 873 16 63.

Telegram Channel