Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Львові археологи знайшли монастирську крипту з людськими останками (ФОТО)

Археологи припускають, що натрапили на монастирську крипту - всередині лежали людські останки.

РЯТІВНА АРХЕОЛОГІЧНА СЛУЖБА

У Львові археологи знайшли монастирську крипту з людськими останками (ФОТО)

Археологи провели розкопки на львівській вулиці Корнякта

Про це повідомляє «Історична правда» з посиланням на Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба». Фахівцям протягом двох тижнів робіт вдалося знайти залишки споруд костелу Святої Трійці та монастиря тринітаріїв, які були тут до 1848 року.


Знайдено частину арочного склепіння пивниці монастиря та фрагмент фасадного муру монастирського комплексу від вулиці Театральної.
 

Зокрема археологи припускають, що натрапили на монастирську крипту - всередині лежали людські останки. Як уточнює сайт ГалІнфо, це були кілька костей, зокрема, частина людської черепної коробки. Наразі їх передали антропологам для отримання більш детальної інформації. 

Було знайдено частину арочного склепіння пивниці монастиря та фрагмент фасадного муру монастирського комплексу від вулиці Театральної. 

Крім того, було знайдено частину арочного склепіння пивниці монастиря та фрагмент фасадного муру монастирського комплексу від вулиці Театральної. Також дослідникам вдалось виявити елементи кахлю, частинки керамічного посуду та монети різних періодів.

/
Серед знахідок – монети різних періодів.


Археологи виявили уламки поливаних кахелів.
 

У жовтні стартував ремонт вулиці Корнякта з заміною бруківки. Роботи всупереч нормам законодавства почали проводити без археологічного нагляду. На це порушення звернули увагу науковці та ЗМІ, після чого археологів таки допустили до робіт.

Telegram Channel