Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Здорова їжа корисна не тільки для людей, а й для довкілля

Якщо ми продовжимо їсти так, як їмо, це загрожуватиме людям через розвиток хронічних захворювань і погіршення кліматичної ситуації, руйнування екосистем і виснаження водних ресурсів.

ФОТО:galka.if.ua

Здорова їжа корисна не тільки для людей, а й для довкілля

Здорова їжа позитивно впливає на довкілля, а нездорова шкодить планеті – показало нове дослідження вчених Оксфордського університету

Про це пише Inspired з посиланням на The Guardian, передає galka.if.ua.

Учені проаналізували, як виробництво найпопулярніших 15 продуктів у західній дієті впливає на довкілля.

Вживання червоного й обробленого м’яса шкодить здоров’ю, а його виробництво сприяє забрудненню довкілля.

Виявилося, що фрукти, овочі, бобові й цільнозернові продукти найкорисніші для здоров’я та позитивно впливають на клімат і водні ресурси. До того ж вживання червоного й обробленого м’яса шкодить здоров’ю, а його виробництво сприяє забрудненню довкілля.

Усього кілька продуктів вибиваються із загального тренду. Наприклад, риба корисна для здоров’я, але її вилов і вирощування залишають більший екологічний слід, ніж рослинна їжа.

Продукти з великим умістом цукру такі, як газовані напої або тістечка не мають значного впливу на планету, але шкодять здоров’ю.

«Якщо ми продовжимо їсти так, як їмо, це загрожуватиме людям через розвиток хронічних захворювань і погіршення кліматичної ситуації, руйнування екосистем і виснаження водних ресурсів. Більш сталі дієти – один зі шляхів для людства поліпшити стан здоров’я та захищати довкілля», – каже головний автор дослідження Майкл Кларк з Оксфордського університету.

Дослідники стверджують, що продукти, які мають помірний вплив на навколишнє середовище й не пов’язані із погіршенням здоров’я, можуть замінити в раціоні такі шкідливі продукти, як червоне м’ясо. Це молочні продукти, очищені злаки, яйця й курятина.

Telegram Channel