Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Півтисячі чиновників Рівненщині – на звільнення!

У Рівненській ОДА та її структурних підрозділах на сьогодні працює 566 службовців.

Фото news.church.ua.

Півтисячі чиновників Рівненщині – на звільнення!

З 1 січня в Україні розпочнеться оптимізація районних державних адміністрацій

 Після створення об’єднаних територіальних громад РДА мали би зникнути цілковито, адже вони, фактично, дублюватимуть функції виконавчих органів ОТГ. Втім, поки триватиме перехідний період і в державі не запрацюють заплановані реформою префекти, і РДА, і ОДА функціонуватимуть, хоч у дещо скороченому вигляді.

Ще у червні уряд Володимира Гройсмана вирішив з 2020 року скоротити штати РДА на 50%. Втім, днями уряд Олексія Гончарука частково переглянув рішення попередників: оптимізація у регіонах різнитиметься. Так, на Рівненщині буде скорочено менше посад – замість половини звільнять третину працівників шістнадцяти РДА.

На Рівненщині буде скорочено менше посад – замість половини звільнять третину працівників шістнадцяти РДА.

Як саме відбуватиметься оптимізація, вирішуватимуть на місяцях. Уряд запропонував ліквідувати в РДА кілька управлінь: агропромислового розвитку, економічного розвитку, взаємодії з громадськістю, туризму та охорони здоров’я. А також об’єднати управління ЖКГ, архітектури та інфраструктури, управління молоді, спорту та культури, а ще управління енергетики з управлінням екології.

– Оптимізацію РДА будуть здійснювати новопризначені голови РДА або в.о. голів у встановленому законом порядку, – коментує заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. – Рівненська ОДА лише видаватиме рамковий документ, де позначатиме загальну кількість працівників, яка має бути в райдержадміністрації. Наразі у всіх РДА Рівненщини працює 1733 особи. Першою постановою Кабміну пропонувалося звільнити 601 працівника. Натомість, на останній нараді під головуванням прем’єр-міністра була озвучена відкоригована для Рівненщини цифра – 32,5% працівників РДА, тобто 563 особи. Оптимізація триватиме до повного виконання постанови Кабінету Міністрів. Працівники РДА будуть попереджені за два місяці до звільнення.

У Рівненській ОДА та її структурних підрозділах на сьогодні працює 566 службовців, поки що про їхнє скорочення не йдеться.

Найближчим часом у Рівненській ОДА, навпаки, будуть призначення. Так, на посади прийдуть нові заступники голови. Уже подали до НАЗК електронні декларації як кандидати на посаду Сергій Подолін, якого мають призначити першим заступником, та Сергій Гемберг, який буде заступником голови Віталія Коваля. Пан Подолін, нагадаємо, працює нині заступником голови Рівненської РДА, Сергій Гемберг – начальним міського управління інвестиції Рівного.

Левко ЗАБРІДНИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel