Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Житло для дівчат–сиріт з Нововолинська придбали за кошти обласного та міського бюджетів

Щасливі власниці квартир Валентина Власюк та Наталія Ляснюк.

Фото Світлани Груй

Житло для дівчат–сиріт з Нововолинська придбали за кошти обласного та міського бюджетів

Власниками помешкань стали вісімнадцятирічні Валентина Власюк та Наталія Ляснюк

Ключі від квартир вручив дітям перший заступник Нововолинського міського голови, секретар ради Андрій Сторонський у присутності їхніх опікунів. Він зазначив, що житло для такої категорії громадян придбавається щороку відповідно до міської цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

На обліку у службі у справах дітей Нововолинського міськвиконкому перебуває 97 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Впродовж 2012-2019 років для дітей даної категорії купили вісім квартир. Також з міського бюджету виділяються кошти на проведення ремонту такого житла. Усього для дев’яти дітей проводиться ремонт у їхніх квартирах та для 36 дітей придбано будівельні матеріали для ремонтних робіт.

До слова, зараз на обліку у службі у справах дітей Нововолинського міськвиконкому перебуває 97 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 23 мають житло на праві власності, 69 - на праві користування, 5 - не мають зовсім.

На обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у виконавчому комітеті Нововолинської міської ради перебуває 7 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа та 3 дітей перебувають на соціальному квартирному обліку.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel