Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Ковельщині радилися, як зберегти ФАПи

Не всі громади спроможні утримувати ФАПи.

ФОТО: із сайту РДА

На Ковельщині радилися, як зберегти ФАПи

Учора на базі Ковельського МТМО відбулася нарада з питань медичного обслуговування населення у сільській місцевості

Проблему обговорювали за участі заступника голови райдержадміністрації Аркадія Степанюка, голови районної ради Андрія Броїла, головного лікаря Ковельського МТМО Олега Самчука, начальника управління фінансів райдержадміністрації Світлани Карпюк, керівників органів місцевого самоврядування та окремих депутатів районної ради.

На перехідному етапі реформування охорони здоров’я важливо зберегти ФАПи.

Як відомо, нині фінансування зарплат працівникам фельдшерсько-акушерських пунктів покладено на місцеві бюджети. Не всі громади спроможні утримувати ФАПи. Наприклад, в одній із сільських рад вирішили скоротити посади фельдшерів на 50 %, в іншій - перевести їх на неповний робочий час, але в більшості сіл ФАПи функціонуватимуть як і раніше.

Наголосили на важливості повного охоплення населення підписанням декларацій, позаяк це – додаткові кошти державного бюджету на медицину. Йшла мова і про забезпечення фахівцями сільських закладів медицини. Учасники зустрічі погодилися, що на перехідному етапі реформування охорони здоров’я важливо зберегти ФАПи там, де це виправдано територіально, і є потреба у населення, повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Telegram Channel