Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Олексій Гончаренко: «Для мільйонів українців бюджет-2020 – це бюджет «розбитого корита»

Олексій Гончаренко: Мінімальна пенсія не зросте з початку року, а з 1 липня виросте на 74 гривні.

ЄС.

Олексій Гончаренко: «Для мільйонів українців бюджет-2020 – це бюджет «розбитого корита»

Проект бюджету-2020, презентований прем’єром Гончаруком, стане жорстким розчаруванням для мільйонів українців, які очікували обіцяного суттєвого покращення свого життя. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», член бюджетного комітету Верховної Ради України Олексій Гончаренко

«Мільйони українців чекали від ЗЕ і його команди бюджету «золотої рибки», а реально отримують бюджет «розбитого корита». Мінімальна пенсія не зросте з початку року, а з 1 липня виросте на 74 гривні. Мінімальна зарплата – зростання мінімальне», – аналізує Олексій Гончаренко показники проекту бюджету.

«Давайте подивимось на зарплати вчителів, яким відповідно до постанови уряду мали підняти зарплати від 20 до 70 відсотків. Реально – заклали інфляцію плюс 2 відсотка. Тобто взагалі нічого. Те саме у військових», – наголосив Гончаренко.

Давайте подивимось на зарплати вчителів, яким відповідно до постанови уряду мали підняти зарплати від 20 до 70 відсотків. Реально – заклали інфляцію плюс 2 відсотка. Тобто взагалі нічого. Те саме у військових

Він нагадав, що Зеленському у спадок від команди Порошенка дісталася економіка, яка демонструвала зростання кілька років поспіль. Натомість бюджет другої половини цього року вже показує різке падіння. «Розлякали інвесторів. Третій найбільший платник податків в Україні British American Tobacco призупинив своє виробництво. І наслідки ми вже маємо. У вересні – падіння промвиробництва. Довелося урізати бюджет на 2019 рік. Падіння надходжень від митниці. І так далі», – зазначив народний депутат.

«Звісно, ми будемо боротися, будемо вносити правки і намагатися відстоювати важливі для України питання – і безпеки, і соціальних виплат. Але це буде дуже важко із таким урядом технократів, який привів до влади Зеленський», – наголосив Олексій Гончаренко.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel