Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
П'ятьом високопоставленим чиновникам Міноборони оголошено підозри в справі про бронежилети

Наразі вирішується питання про обрання посадовцям запобіжного заходу

facebook.com/gursmz

П'ятьом високопоставленим чиновникам Міноборони оголошено підозри в справі про бронежилети

Закупили непотребу для армії на 100 млн гривень. А на скільки життів?

Слідчі в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення п'ятьом посадовцям Міністерства оборони, повідомляє Інтерфакс.

«Сьогодні тільки розпочато оголошення підозр. Станом на сьогодні оголошено п’ять підозр. Усі підозрювані - високопоставлені чиновники Міноборони: керівник Головного управління, два його заступники і два начальника управління», - сказав директор Держбюро розслідувань Роман Труба у Києві.

За словами Труби, більше ніж 70% бронежилетів прострілюються зі зброї, від якої мають захищати - 79 з 100.

Усім п'ятьом оголошено підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, здійснена групою осіб за попередньою змовою) КК України.

За словами Труби, більше ніж 70% бронежилетів прострілюються зі зброї, від якої мають захищати - 79 з 100.

Водночас, як повідомляє прес-служба Генпрокуратури України, «на думку слідства, посадовець ГУ розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, ймовірно діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями зазначеного управління, з квітня 2019 року до червня 2019 року всупереч інтересам служби не виконали дії, які вони мали виконати, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар МЗс-1-4» у кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 млн грн».

Згідно з інформацією Генпрокуратури, наразі досудове розслідування триває і вирішується питання про обрання зазначеним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Telegram Channel