Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Найстрашніше відділення лікарні нарешті відремонтують

Відділення відремонтують за 10 мільйонів.

Волинь-нова

Найстрашніше відділення лікарні нарешті відремонтують

Про інфекційне відділення при Рівненській центральній міській лікарні ходили цілі легенди

Облуплені стіни, грибок у ванній та моторошно стара сантехніка. Лікуватися у таких умовах було нестерпно, проте коштів, аби відремонтувати приміщення, не виділяли, бо чиновники довго розбиралися, хто має оплачувати ремонт. Офіційно інфекційне відділення має статус обласного, тож міська влада наполягала, що кошти має давати обласний бюджет. Облрада ж погоджувалася, попри численні прохання, лише на невеликі суми. Лише цього року лікарня змогла оголосити тендер на капремонт корпусу.

Частину грошей виділять з міського, а частину з обласного бюджету. За підрахунками проектувальників, аби відремонтувати корпус інфекційного відділення, де лікуються хворі і з Рівного, і з області, потрібно близько 10 млн грн. На оголошений у вересні тендер подалися дві компанії: БК «Случ» та «Прогрес девелопмент компані». За нижчою пропозицією переміг «Случ», з яким і підписали минулого тижня угоду.

Облуплені стіни, грибок у ванній та моторошно стара сантехніка. Лікуватися у таких умовах було нестерпно, проте коштів, аби відремонтувати приміщення, не виділяли, бо чиновники довго розбиралися, хто має оплачувати ремонт.

БК «Случ» була зареєстрована у 2014 році на Житомирщині. Належить підприємство гощанцю Сергію Бондарцю, який свого часу був директором ПП «Інформаційно-консалтингова група». Останнє підприємство зареєстровано на Вадима Сака, людину, що фігурує у фірмах бізнесмена Юрія Фалка та є його шваґром.

Відповідно до договору, «Случ» повинен буде відремонтувати відділення до кінця грудня наступного року за 9,9 млн грн. Роботи розпочнуть, як тільки Держказначейство погодить підписаний договір. За словами заступника головного лікаря Рівненської ЦМЛ Ігоря Дундюка, корпус на ремонт не закриватимуть – ремонтуватимуть по кілька палат, поступово.

- Закрити корпус на ремонт неможливо, - зазначив п.Дундюк. – Адже в області інфекційних відділень дуже мало. Під час спалахів інфекційних захворювань, наприклад, кору, не вистачає і тих палат, що є на сьогодні. Додам, що дитяче інфекційне відділення ми почали ремонтувати ще раніше самостійно, не чекаючи, поки вирішиться питання, хто має фінансувати ремонт.

З минулого року також проводять ремонт в інфекційному відділенні Рівненської центральної районної лікарні у Клевані. Торги торік виграло товариство «Альфарембуд» - на 5,9 млн грн. Проте цього року з товариством підписали додаткову угоду на ще 2,7 млн грн, зазначивши, що під час виконання робіт виявилися додаткові завдання, які не були включені у попередню проектно-кошторисну документацію. Відкрити відремонтоване відділення у Клевані мають до кінця цього року.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel