Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Яна Зінкевич: «Наближення ворога до домівок українців не може бути елементом програми національної безпеки»

Яна Зінкевич.

ЄС.

Яна Зінкевич: «Наближення ворога до домівок українців не може бути елементом програми національної безпеки»

Більша частина мешканців тих населених пунктів, які після так званого відведення українських військ потрапляють у «сіру зону», не почуваються у безпеці

 Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат України, медик-ветеран Яна Зінкевич.

Вона звертає увагу на випадок із вогнепальним пораненням підлітка в окупованому селищі, який трапився ще у вересні, але командування ООС повідомило про нього тільки зараз.

«Російські окупанти підстрелили 16-річного підлітка в окупованому Золотому-5. Підліток просто відпочивав біля кав’ярні на День села – і отримав кулю під ребра від кремлівського найманця. Це сталось 21 вересня, проте командування Об’єднаних сил повідомило про це вчора увечері. На щастя, хлопцеві вже надали медичну і навіть психологічну допомогу у Первомайську. Злочини проти неповнолітніх мають бути розслідувані особливо ретельно, адже окупанти калічать і травмують наших з вами українських дітей, за майбутнє яких ми воюємо», – наголошує Яна Зінкевич.

Катеринівка, яка після відведення військ згідно формули Штайнмаєра опинилась у сірій зоні, патрулюється Національною гвардією та поліцейськими. Проте патрулювання поліцейськими здійснюється лише вдень.

Вона звертає увагу на те, що командування Об’єднаних сил закликає громадян України утримуватися від поїздок на непідконтрольну територію через загрозу життю та здоров’ю. «Тоді чому чинна влада дає наказ залишити фактично без контролю десятки населених пунктів?», – акцентує ветеранка.

«Наприклад, Катеринівка, яка після відведення військ згідно формули Штайнмаєра опинилась у сірій зоні, патрулюється Національною гвардією та поліцейськими. Проте патрулювання поліцейськими здійснюється лише вдень. Добровольці, які прибули в цей регіон після оголошення про розведення військ, поки не залишають місця дислокації і готові у будь-який момент піти на підсилення української армії», – пише Зінкевич.

«Минулого місяця я відвідувала міста, які за планом мають лишитись у сірій зоні, і спілкувалась, окрім усіх, з місцевим населенням. 70% мешканців були категорично проти розведення військ, бо не почувались в безпеці від такої ідеї. Наближення ворога до їхніх домівок не може бути елементом програми національної безпеки, яку пропонує президент та його команда», – наголошує Яна Зінкевич.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel