Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Комунальне підприємство «Любешівський ринок» планують розвивати

Відстоюючи свої інтереси, учасники зборів скаржилися на низькі прибутки та на «попередників».

Любешівська ОТГ

Комунальне підприємство «Любешівський ринок» планують розвивати

Приступаючи до виконання посадових обов’язків, директор КП «Любешівський ринок» Світлана Крисько пообіцяла, що діяльність підприємства буде відкритою і прозорою. Як результат – звіт про фінансову діяльність за 9 місяців перед Радою підприємців. Охочих заслухати звіт директора було менше 20 чоловік

Світлана Василівна зазначила, що підприємство нараховує 472 підприємці, 700 торгових контейнерів, площа яких - 6 044,49 м2.

Дохід від реалізації послуг за 9 місяців 2019 рік становить 1663,6 тис.грн. Сплачено податків на суму – 672,1 тис.грн. Витрати – 777,5 тис.грн. За цей період отримано – 173,6 тис. грн прибутку, з них частина чистого прибутку 15% - 23,2 тис.грн, податок на прибуток – 4,2 тис.грн. Чистий прибуток – 150,5 тис.грн.

Якщо вартість місячної орендної плати залишити 25 грн за метр2 , підприємство ризикує залишитись в мінусах, це може призвести до його банкрутства.

Юрист КП «Любешівський ринок» Геннадій Парфенюк наголосив, що розробляються нові Правила торгівлі на ринку, якими буде передбачено організацію торгівельної діяльності, облаштування, утримання ринку, озвучив результати аналізу діяльності, проведені фахівцями підприємства.

Якщо вартість місячної орендної плати залишити 25 грн за метр2 , підприємство ризикує залишитись в мінусах, це може призвести до його банкрутства, тож збільшення тарифів є вимушеним кроком адміністрації, – пояснила директор.

Питання щодо вартості місячної орендної плати викликало бурхливі емоції. Адміністрація ринку запропонувала збільшити її  на 10 грн - з 25 грн  до 35 грн. Комунальне підприємство готове розглядати пропозиції щодо цього питання.

За словами директорки, частку додаткового доходу підприємства, який буде отримано за рахунок підвищення вартості орендної плати, буде спрямовано на поліпшення умов для підприємців та споживачів ринку. Думки підприємців в цьому питанні  розійшлися: одні погоджувались на підняття орендної плати – інші ж категорично виступали проти, мотивуючи це тим, що самотужки облаштують територію навколо власних контейнерів.

На запитання секретаря селищної ради Володимира Сергійчука, чому і досі нічого не зроблено, адже ще влітку підприємці обіцяли самостійно облаштувати тротуар між торговими рядами, - так ніхто і не відповів. Відстоюючи свої інтереси, учасники зборів скаржилися на низькі прибутки та на «попередників», які погано виконували свої обов’язки, даючи пусті обіцянки;  нарікали і на те, що на ринку багато осіб торгує без відповідних на те документів, повідомляє сайт Любешівської ОТГ.

Telegram Channel